Evenementen in en om Renesse

Evenementen in en om Renesse

Seizoensmarkt Renesse

Seizoensmarkt Renesse

25-04-2018
Markt op woensdag, met diverse kramen van 8.00 tot 14.00 uur. Deze markt is een trekpleister voor zowel de gast als bewoners. Een uitgebreide markt met een selectie van fruit, groente, kleding, vis, brood, kaas e.d. aangevuld met meer toeristische artikelen.

Meer Info
Halve Marathon van Renesse 2018

Halve Marathon van Renesse 2018

27-05-2018
De 'Halve van Renesse' is een hardloopwedstrijd en een wandeltocht over de halve marathonafstand van 21.1 kilometer en gaat over een afwisselend parcours, langs de kusten door het prachtige landschap op de 'Kop van Schouwen'. De start is in het centrum van Renesse en de route gaat richting het strand, over het fietspad door de duinen naar het strand richting de vuurtoren, via de 'verklikkerpaadjes'. Dan weer terug naar het strand tot aan duinovergang 'Oude Vuur'. Vanaf hier weer terug via het Gradabos en het 'Vroongebied', een oud zandverstuivingslandschap op weg naar de dorpskern van Renesse. Inschrijven en meer informatie: www.sportpromotionzeeland.nl

Meer Info
John Muis muzikale begeleiding Halve van Renesse

John Muis muzikale begeleiding Halve van Renesse

27-05-2018
Vandaag is er veel sportiviteit in Renesse: wandelen en hardlopen; 21 kilometer maar liefst. En een sportevenement moet natuurlijk voor de toeschouwers ook een feestje zijn. Terwijl je wacht op je partner, vriend, vriendin of anders; wij zorgen voor een gezellig muziekje. Vanaf het startschot tot aan de finish; u zult zich niet vervelen. Kom naar Renesse en beleef dit leuke evenement.

Meer Info
Suitz

Suitz

01-06-2018
De 2 jonge, enthousiaste muzikanten van Suitz zijn vandaag in Renesse. Met hun muzikaliteit, zowel instrumentaal als akoestisch, zetten zij Renesse op z'n kop. Ze spelen op gitaren, cajon, mondharmonica en hebben een fantastische samenzang!

Meer Info
Kerstmarkt

Kerstmarkt

02-06-2018
KERSTMARKT ? Nee toch ? Jahoor; Renesse dacht; doe eens gek. Wij zorgen ervoor dat u vandaag al in de sfeer van Kerst gaat komen. Oliebollen en Gluhwijn. Wij zorgen vandaag voor de versiering en de ballen. Een uitje voor het hele gezin; wij houden ervan. Het is weer een gezellige markt met tal van kraampjes, terrasjes en muziek ! Kom kijken wat er allemaal te doen is.

Meer Info
Kunstschouw

Kunstschouw

15-06-2018
De 24e editie van de Kunstschouw wordt van 15 t/m 24 juni 2018 gehouden. Het is een route met een breed scala aan mooie, spannende en onverwachte hedendaagse kunst. Dit jaar speciale aandacht voor aan kunst gerelateerde mode, architectuur, design en groot ruimtelijk werk. Verder is beeldhouw- en schilderkunst, fotografie en keramiek in alle vormen te zien en zijn er interessante kunstprojecten van een basisschool en een middelbare school. Ook worden er tal van omringende activiteiten georganiseerd zoals kunstperformances, muziek en workshops. Circa 200 kunstenaars tonen op 34 locaties in 11 dorpen van Schouwen-Duiveland ruim 1500 kunstwerken aan 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. In o.a. kerkjes, boerenschuren, een molen, hofsteden zijn die werken te zien; sommige privé locaties zijn alleen dan voor publiek geopend. De route voert langs prachtige (ring)dorpen, polders, bos en strand, waar de Oosterschelde kreeft en de Zeeuwse mosselen al klaar staan. Geniet op de fiets (of in de auto) van de vele diverse kunstuitingen en van het landschap in het Zeeuwse licht. Een tipje van de sluier: verborgen achter harige maskers in een parade van bruidsjurken bij een glazen stad met keramische flats. Langs een statische Potzer ontdekt men een in tape gestold lichaam. Nieuwsgierig geworden? Zie voor alle informatie en de route het full color Kunstschouw magazine dat vanaf 6 mei verkrijgbaar is. Hoe? Bij VVV’s in Zeeland en via de website www.kunstschouw.nl/bezoekers/magazine/      

Meer Info
IBIZA markt

IBIZA markt

16-06-2018
IBIZA; wie wil er niet naar toe. Maar ook in Renesse schijnt altijd de zon. Wij brengen de Ibiza sferen naar Renesse. De zon schijnt, tijd om naar buiten te gaan. Een nieuw jurkje, verse stroopwafels, heerlijk vers fruit; een aanbod waar u vrolijk van wordt. Ook voor de kinderen is er iets te knutselen; een zelfgemaakt Ibiza-armbandje. Hoe leuk weer. Het is weer een gezellige markt met tal van kraampjes, terrasjes en muziek ! Kom kijken wat er allemaal te doen is.

Meer Info
Oldtimershow Renesse aan Zee

Oldtimershow Renesse aan Zee

24-06-2018
Vele Oldtimers worden er tentoongesteld voor het publiek, een oldtimershow met de mooiste oldtimers van de regio. Traditiegetrouw de Zundapp meeting tijdens de Oldtimerdag Optreden van Big Caz: Eigenzinnige rock and roll band die garant staat voor een geweldige show in de fifties en sixties stijl, entertainers van de bovenste plank! Originele nummers van bekende artiesten gebracht op een authentieke manier blijft een feest van herkenning voor het grote publiek! Met Rock and Roll show dansers!  

Meer Info
Avondmarkt Renesse

Avondmarkt Renesse

07-07-2018
Shoppen by Moonlight. Wat geweldig. De lichtjes aan de kramen geven u een beleving waarmee u relaxed op de avondmarkt kunt struinen. Een gezellige avondje uit? Bezoek de avondmarkt in Renesse. De markt is te vinden op de Kerkring in het centrum van Renesse en duurt van 19.00 tot 24.00 uur.

Meer Info
Circus Renz International

Circus Renz International

09-07-2018
Een verrassend, warm en veelzijdig spektakel met o.a. vertederende mini pony's, kamelen, honden, watussi koeien en het paradepaardje van ons circus! Prachtige paarden die worden rondgebracht door Franz Renz. Artiesten uit binnen en buitenland presenteren zich in een klassiek circusspektakel. In de nok van het circus aan de swingende trapeze een adembenemend optreden van Miss Skarlett. Verder kunt u genieten van acrobaten, jongleurs en zorgen doldwaze clowns voor een lach op ieders gezicht.

Meer Info
de Zingende Fotografen

de Zingende Fotografen

12-07-2018
Vandaag in Renesse een unieke act; LIVE zang en direct-klaar foto's. De Zingende Kapsters. Zussen Evelien en Marlies de Koning maken van ieder evenement iets bijzonders met hun tweestemmige live zang, grappige foto’s en gezellige interactie met het publiek. In de rij staan bij De Zingende Fotografen is absoluut geen straf; door de vrolijke, herkenbare liedjes heb je niet het idee dat je aan het wachten bent. Bovendien is de foto binnen 8 seconden geprint en wordt direct meegegeven.

Meer Info
DJ Santos

DJ Santos

15-07-2018
Vandaag gaan in Renesse alle handen de lucht in, met niemand minder dan DJ Santos Suarez!

Meer Info
Lounge duo

Lounge duo

17-07-2018
Vandaag in Renesse een uniek akoestische band met steengoede live muziek! In het repertoire van 'Acoustic Lounge duo' zijn liedjes die zowel jong als oud aanspreken, liedjes van toen en nu.

Meer Info
Choco tattoo caravan Renesse

Choco tattoo caravan Renesse

19-07-2018
Onder de 18 geen toestemming vereist van je ouders! Pak nu je kans om eindelijk eens een echte chocolade tatoeage te laten zetten. In onze roze Choco-Tattoo Shop is er keuze genoeg aan mooie en dolgekke plaatjes. De meest gelikte act ooit! Zoete plaatjes op gekke plekken. Met een tête á tête van mens tot mens door de gezusters Coco en Colette. A Bientôt!

Meer Info
Percussie Band

Percussie Band

22-07-2018
Vandaag een oorverdovende en spetterende band in Renesse! Deze percussie band speelt spetterende samba muziek, voornamelijk geïnspireerd door ritmes van Braziliaanse afkomst. Klap, dans en geniet is het motto van deze trommelaars.

Meer Info
Fletcher Foodtruck Festival

Fletcher Foodtruck Festival

24-07-2018
Van 24 juli tot en met 26 juli is het weer zover. De 3e editie van het Fletcher Foodtruck Festival in de prachtige tuin van Slot Moermond op Landgoed Moermond in Renesse!  Kom genieten van heerlijke, originele burgers, zoetigheden, gezonde snacks, broodjes en nog veel meer! Proef de sfeer tijdens dit festival bij het prachtige Slot Moermond op landgoed Moermond! Genieten van drankjes en (live) muziek maakt het festival compleet. Ook aan de kleintjes is gedacht met o.a. een springkussen en mogelijkheid tot schminken. Kom het beleven bij het prachtige Slot Moermond op 24,25 en 26 juli 2018! Entree is gratis.

Meer Info
Kermis in Renesse

Kermis in Renesse

26-07-2018
Kermis in Renesse! En wel van 26 juli 2018 tot en met 1 augustus 2018. Met uitzondering van de zondag is de kermis iedere dag geopend van 10:00 tot 23:00 uur.

Meer Info
Kermis in Renesse

Kermis in Renesse

26-07-2018
Kermis in Renesse; 6 dagen lang plezier voor jong & oud. Van touwtrekken tot suikerspin; van draaimolen tot kamelenrace. Er is weer van alles te beleven. De grootste kermis van Zeeland. Die mag u echt niet missen. Ga met een vrolijk gevoel naar huis en misschien wel met de grootste knuffel voor een van uw (klein)kinderen. Renesse; daar kunt u het beleven.

Meer Info
Voetballers op stelten

Voetballers op stelten

26-07-2018
Weer een unieke steltlopers-act in Renesse vandaag. Dit keer zullen er voetballers op stelten door het dorp te zien zijn.

Meer Info
Swing Masters

Swing Masters

29-07-2018
Vandaag een muzikale happening met de Swing Masters in Renesse. Dit orkest bestaat uit 3 musici die garant staan voor top-kwaliteit. Als geen ander laten zij u heerlijk swingende dixieland horen!

Meer Info
Verffiets

Verffiets

02-08-2018
Vandaag speciaal voor de kinderen een kleurrijk spektakel! Op een speciale fiets kunnen de kinderen hun eigen schilderij maken. Eerst kleurtjes kiezen en dan trappen maar, door sneller of trager fietsen verandert het schilderij. Dan nog even drogen en het kunstwerk mag mee naar huis.

Meer Info
Woodworks

Woodworks

14-08-2018
Vandaag een akoestische band uit Zeeland in Renesse! Zij spelen rock covers uit de jaren 90 tot nu. Hun repertoire is daarnaast uitgebreid met folkmuziek. Dit maakt deze band zeer divers! Naast zang spelen ze op gitaar, contrabas en cajon.

Meer Info
Magic show Evert

Magic show Evert

16-08-2018
Vandaag beleeft u magische momenten in Renesse met Evert van Asselt. Hij is een allround entertainer en tovert een glimlach op ieders gezicht!

Meer Info
Alles in een fiets

Alles in een fiets

23-08-2018
Vandaag trekt Tijs vrolijk met zijn bakfiets door Renesse. Hij tovert de gekste fratsen uit zijn reiskoffers. Op muziek presenteert hij de meest hilarische acts. Van steltlopen tot jongleren op een eenwieler, van goochelen tot het knopen van ballonfiguren!

Meer Info
Street Magic Paul Weiss

Street Magic Paul Weiss

28-08-2018
Vandaag in Renesse een unieke en magische happening! Niets is meer wat het lijkt, u zult genieten van wonderlijke magische acts en illusies.

Meer Info