Evenementen

Evenementen

Evenementen

Evenementen in en om Renesse

Paaseieren zoeken 2018

Paaseieren zoeken 2018

01-04-2018
Hoe leuk kan het zijn; gezellig samen met de kinderen zoeken naar Paaseieren. Jaarlijks evenement: paaseieren zoeken. Is er ook dit jaar een gouden ei verstopt? We verzamelen zoals gebruikelijk op het evenementen terrein tegenover het Funhouse. Samen met de Paashaas lopen we naar de verstopplaats. Aanvang 10:00 uur Het echte zoekwerk begint om 10:15 uur. Zoek jij mee?

Zusätzliche Infos
Paasmarkt

Paasmarkt

01-04-2018
Vandaag is het 1e Paasdag. In Renesse is altijd iets te doen. Zo ook vandaag. Wij zorgen dat er vandaag een markt is met een prachtig aanbod van leuke kramen. De markt is van 13:00 - 17:00 uur op de Hogezoom van Renesse. De winkels zijn vandaag ook geopend.

Zusätzliche Infos
Seizoens markt Renesse

Seizoens markt Renesse

25-04-2018
Markt op woensdag , met diverse kramen van 8.00 tot 14.00 uur. Deze markt is een trekpleister voor zowel de toerist als de bewoners.  Een uitgebreide markt met een selectie van fruit, groente, kleding, vis, brood, kaas e.d. aangevuld met meer toeristische artikelen.

Zusätzliche Infos

Bekijk meer evenementen in en om renesse

Evenementen buiten Renesse

Groente- en fruitmarkt Middelburg

Groente- en fruitmarkt Middelburg

01-01-2017
Elke zaterdag op de Markt van 8.30 tot 16.00 uur.

Zusätzliche Infos
Tentoonstelling 'Zilver van kaft tot kaft'

Tentoonstelling 'Zilver van kaft tot kaft'

01-04-2017
BOEKSLOTEN EN BOEKBESLAGEN DOOR DE EEUWEN HEEN Niet al wat blinkt is goud. Op de vrijdag vóór de landelijke Museumweek met als thema ons echte /goud\ opent in het Stadhuismuseum Zierikzee een tentoonstelling over (kerk)boeken met zilver en goud. Van 1 april 2017 tot 1 april 2018 toont het Stadhuismuseum voor het eerst op Schouwen-Duiveland ruim 100 boeken uit de Van Noordwijk Collectie, alle voorzien van edelmetalen decoratie. De tentoonstelling belicht de ontwikkeling van boeksloten en boekbeslagen door de eeuwen heen in zowel binnen- als buitenland. Uiteraard zijn er Zeeuwse exemplaren te bewonderen. Het Stadhuismuseum brengt bij de tentoonstelling een speciale catalogus uit met alle tentoongestelde boeken. De catalogus is geschreven door Bernard van Noordwijk zelf. Het voorwoord is van de hand van kunsthistoricus en politicus Alexander Pechtold. Over Bernard van Noordwijk Bernard van Noordwijk (Rotterdam, 1 juni 1934) bouwt sinds 1965 samen met zijn echtgenote aan de Van Noordwijk Collectie: antieke boekjes met zilveren en gouden sloten en beslag. Van Noordwijk heeft zich ten doel gesteld om zijn kennis over ornamentiek, oorsprong en functie van het zilver- en goudwerk te delen met musea, universiteiten en bibliotheken. Eerder is hij een langdurige samenwerking aangegaan met de Vrije Universiteit en het Bijbels Museum, beide te Amsterdam waar een aantal van zijn kerkboeken onderdeel uitmaakt van de permanente presentatie. Van Noordwijk weet met zijn collectie internationaal de pers te bereiken o.a. met artikelen in In good taste en Fine books & collections.

Zusätzliche Infos
Dit is Zeeland

Dit is Zeeland

13-05-2017
Nieuwe permanente tentoonstelling. Honderden collectiestukken, waaronder een aantal nieuwe aanwinsten en bruiklenen, vertellen een verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Levens op het (ei)land en op zee, in vrede en in oorlog, aan de macht en in de luwte, in een leeg en overbevolkt gebied. Uiteraard is in dit verhaal ruimte voor topstukken als de schilderijen 'Gebed voor de maaltijd' van Jan Toorop, de 'Blauwe Boom met golvende lijnen I' van Piet Mondriaan en de beroemde Zeeuwse wandtapijten. In de nieuw gekozen context komen ze nog beter tot hun recht. Hoewel de presentatie grotendeels historische stukken laat zien, is er zeker ook ruimte voor hedendaags werk. Zo maakt het ontwerperscollectief We Make Carpets speciaal voor Dit is Zeeland drie wandtapijten van schelpen.

Zusätzliche Infos

Bekijk meer evenementen buiten renesse