Nachrichten

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes

Nachrichten

Halloween in Renesse

30-10-2017
Nog nooit waren er zoveel heksen op één locatie.....

Lees verder

Over de hoofden lopen kan niet meer in Renesse

20-09-2017
RENESSE - De grootste drukte is achter de rug, de rust keert weer in Renesse. Vooral ouderen en gezinnen met niet-schoolgaande kinderen keuvelen nu door het centrum. Ook de jongelui zijn vertrokken, voor zover die er in de zomer dan nog zijn. Want dat Renesse niet meer de jongerenbadplaats van twintig jaar geleden is, dat weten we inmiddels wel. Vakantievierende gezinnen vullen meer en meer het straatbeeld.

Lees verder

Fjoertoer 4e editie komt eraan

18-09-2017
Fjoertoer Renesse; nog maar 5 nachtjes slapen en dan is het zover. De vrijwilligers van de Fjoertoer zijn al maanden in touw om dit prachtige evenement weer tot een groot succes te maken.

Lees verder

Zonsondergang

28-08-2017
Zonsondergang is het moment waarop de zon onder de horizon verdwijnt. De zon is pas ondergegaan op het moment dat de hele zonneschijf niet meer te zien is,

Lees verder

Film over het laatste verdronken dorp van Zeeland

11-08-2017
RENESSE - Tjeerd Muller, de Utrechtse regisseur die eerder De Tien van Renesse in beeld bracht, maakt nu een film over de verschrikkingen in de Schelphoek tijdens de Watersnoodramp.

Lees verder

Discotheek in Renesse laat 11-jarigen binnen

08-08-2017
Normaal mag je pas binnen als je 16 jaar oud bent, maar gisteravond golden andere regels bij discotheek Pinky in Renesse. Tijdens het Forever Young Frisfeest openden de deuren voor jongeren van 11 tot en met 15 jaar oud. Speciaal voor de komst van die groep, had de discotheek alle alcohol opgeborgen.

Lees verder

Masterplan Renesse update

04-08-2017
Stilstaan is geen optie voor Renesse, de concurrentie van andere badplaatsen neemt toe, vergrijzing zet door en jongeren uit het dorp blijven niet automatisch in het dorp wonen. Om te voorkomen dat Renesse een ingeslapen dorpje wordt, moet het zich steeds blijven verbeteren. Het dorp moet op zoek naar het bezoekerspubliek van de toekomst en investeren in een duurzaam dynamische gemeenschap.

Lees verder

Frisfeest met bekende namen in Renesse

19-07-2017
RENESSE - Geen alcohol of energy drinks, maar wel een partij superleuke artiesten. Op de Frisfeesten in Pinky Renesse zijn deze zomer achtereenvolgens Armoowasright, Ricardo Castano & MC Ruben, Justice Touch en Jody Bernal van de partij.

Lees verder

de Zomer komt eraan

28-06-2017
De zon laat zich al regelmatig zien, de stranden worden druk bezocht, ondernemers van Renesse draaien al op volle toeren.

Lees verder

Groots driedaags vliegerfestival

03-06-2017
RENESSE - Tijdens het Pinksterweekend (van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni) wordt een groot driedaags vliegerfestival gehouden op het strand bij strandrestaurant Our Seaside in Renesse.

Lees verder

Feesten tussen de beauty's voor een goed doel

20-03-2017
PZC Renesse- Esme Soesman Heel eerlijk. Als Chanel Ebhulu uit Ouwerkerk tot voor kort ergens helemaal niet mee bezig was, was het wel met goede doelen.

Lees verder

Masterplan Renesse

27-02-2017
Deze week hebben medewerkers van de gemeente Schouwen-Duiveland en KuiperCompagnons een opname gemaakt van alle verhardingen, prullenbakken, bankjes, groen et cetera in het centrum van Renesse.

Lees verder

Strao Renesse komt eraan

13-02-2017
Strao is de benaming van een folklore die nog uitsluitend in de westhoek van Schouwen Duiveland Zeeland voorkomt.De datum was tot ver in de 70-er jaren van de 20e eeuw als volgt: De eerste Strao valt op maandag in de week voor de Vasten te Renesse. Op maandag voor Vastendag is het te Haamstede, Burgh en Westenschouwen gezamenlijk en daarna volgen de andere dorpen beurtelings op maandag of zaterdag.

Lees verder

Team van 3FM Serious Request strijkt neer in Renesse

01-01-2017
RENESSE - Als 3FM Serious Request op maandag belt met de vraag of ze in Renesse een feestje kunnen organiseren, dan staat daar op zaterdag gewoon het hele plein vol. Inclusief DJ Bertie.

Lees verder

Zandsuppleties Brouwersdam en Renesse afgerond

05-12-2016
Rijkswaterstaat heeft de zandsuppleties bij de Brouwersdam en Renesse afgerond.Bij de Brouwersdam is in totaal 500.000 m3 zand aangebracht. De werkzaamheden waren daar eind 2015 afgebroken in verband met het slechte weer en zijn in september 2016 hervat.

Lees verder

Sinterklaas komt weer naar Renesse

01-11-2016
Sinterklaas zal ook dit jaar weer een bezoek brengen aan Renesse. Dit doet hij natuurlijk samen met zijn Pieten.

Lees verder

Veel sfeer op eerste Oktoberfest Renesse

10-10-2016
RENESSE - 'Eine Superstimmung', Zo oordeelt Moritz Neebel uit Wuppertal over het eerste Oktoberfest dat zaterdag in het centrum van Renesse werd gehouden.

Lees verder

Bierfest in Renesse

03-10-2016
Zaterdag organiseert Renesse een Bierfest met daarbij een gezellige markt. Voor jong en oud een leuke dag.

Lees verder

Derde Fjoertoer opnieuw een succes

18-09-2016
Zaterdagavond 17 september vond voor de derde keer op rij de Fjoertoer plaats in Renesse. Met ruim 3000 deelnemers was het wandelevenement uitverkocht. Wandelaars konden kiezen tussen een parcours van 9 of 16 kilometer en waagden zich aan een donkere tocht langs lichtgevende kunstobjecten en muziek in de duinen, op het strand en de omgeving van Renesse.

Lees verder

Grootste en oudste disco van Renesse sluit

29-08-2016
RENESSE - Club Four gaat 4 september dicht. Renesse moet een familiebadplaats worden en door de Drankwet kost het heel veel moeite jongeren binnen te krijgen.

Lees verder

Wie met de tijd meegaat, redt het in Renesse

22-08-2016
- PZC maandag 22 augustus - 'Renesse is kapotgemaakt'. Hoe vaak je dat verwijt, niet zelden geadresseerd aan de burgemeester, wel niet hoort op Schouwen-Duiveland. Op een zomerse zaterdag valt van dat vermeende verval echter weinig te merken.

Lees verder

Fjoertoer Renesse goed voor het toerisme

15-08-2016
PZC - maandag 15 augustus 2016 - De Fjoertoer Renesse lijkt zijn naam in de afgelopen twee edities landelijk te hebben gevestigd als nieuw wandelfestijn.

Lees verder

Fjoertoer Renesse 2016

02-08-2016
Fjoertoer; een wandeling door de prachtige natuur van Renesse met een beleving van licht, beeld en geluid. U kunt het beleven.

Lees verder

Natuur avontuur op t strand

26-07-2016
(bron; www.schouwen-duiveland.nl) Zeeles op het strand. Op 5 augustus en op 26 augustus wordt dezelfde les aangeboden op diverse stranden. De tijd is van 14:00 - 17:00 uur.

Lees verder

Badhotel Renesse vernieuwd

12-07-2016
Badhotel Renesse heeft een flinke verbouwing achter de rug. Het resultaat mag er zijn. Met een nieuwe serre aan het restaurant, een nieuwe vergaderzaal en een nieuw aangelegde tuin. Op het dakterras komt uitgebreide wellness.

Lees verder

Leo BBB opent 1 juli zijn deuren

21-06-2016
Je hoeft geen fietser te zijn om er te mogen slapen. Maar een beetje fietser kan er z'n geluk niet op. Leo Lemsom opent op 1 juli Leo BBB oftewel Leo Bed Breakfast & Bikeguide in Renesse. Waar bagagedragers dienst doen als nachtkastje en fietslampjes zorgen voor sfeer.

Lees verder

Kindervakantieweek Renesse 2016

09-05-2016
Het was weer een groot succes!!

Lees verder