Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede

Op enkele kilometers afstand van Renesse ligt het aangrenzende dorp Burgh-Haamstede. De plaats is ruim twee keer zo groot als Renesse wat betreft aantal inwoners en bestrijkt een groot gebied in de Kop van Schouwen.

Meer Info
Goes

Goes

Goes, een echte centrumstad met een zeer aantrekkelijk winkelaanbod en vrijwel autovrije winkelstraten. In het centrum loopt ook een deel van de haven door.

Meer Info
Middelburg

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. In totaal vind u hier zo'n 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog immer uitademen.

Meer Info
Molens

Molens

Molens zijn altijd zeer aanwezige bouwwerken in het vlakke Nederlandse landschap. Ook op het eiland Schouwen-Duiveland zijn ze niet te missen.

Meer Info
Stormvloedkering

Stormvloedkering

Zeeland ligt voor een groot deel op of onder de zeespiegel. In 1953 waren de dijken slecht en laag en in de nacht van 1 februari van dat jaar stroomden grote delen van Zuid-West Nederland onder.

Meer Info
Veere

Veere

Een stadje wat zeker de moeite waard is, is Veere. Vanuit Middelburg ligt het stadje aan het water op één van de routes terug naar Renesse.

Meer Info
Vlissingen

Vlissingen

Vlissingen is één van de grotere steden van Zeeland. Van oudsher is Vlissingen verbonden met de zee en de zeevaart. Ook tegenwoordig staat de ligging aan de monding van de Westerschelde garant voor tal van maritieme bedrijvigheden.

Meer Info
Zierikzee

Zierikzee

De roerige geschiedenis van Zierikzee zie je terug in de 568 geregistreerde Rijksmonumenten die deze stad rijk is, en aan het middeleeuwse stratenpatroon van het centrum. De smalle straten lopen nog net zo kronkelig als vijfhonderd jaar geleden.

Meer Info