Muziekfestivals

Brouwersdam, de zee, de zonsondergang.

Muziekfestivals

De Kop van Schouwen kent twee grote muziekfestivals: Concert at Sea en BeachBoom. Twee totaal verschillende festivals met één bindende factor: het prachtige strand langs de Brouwersdam, de zee, de zonsondergang.

Concert at Sea, het spetterende initiatief van de Zeeuwse band BLØF, begint inmiddels al op vrijdagavond. Het programma is elk jaar goed voor tienduizenden enthousiaste fans die enorm genieten van de muziek, het weer en de omgeving.
Campings en bungalowparken bieden tegenwoordig aantrekkelijke overnachtingsarrangementen aan met vrije toegang tot de pendelbussen en eventueel met de combinatie van toegangskaartjes.

Ook het dancefestival Beachboom trekt jaarlijks duizenden muziekliefhebbers. Zelfs de meest verwende dancefestivalganger kan alleen maar erkennen dat er aan die Zeeuwse Brouwersdam iets heel moois wordt neergezet. Met een keur aan (doorbrekende) DJ’s, acts, theatrale verassingen, sfeer en vibes, kun je Beachboom niet negeren. De minimumleeftijd is 21 jaar en er is een dresscode, gebaseerd op het jaarlijks wisselende thema.

Van een geheel andere orde, maar supergezellig, is het Festival aan Zee, dat jaarlijks in begin september in Renesse wordt gehouden. Drie dagen lang laten dweilbands en showorkesten van zich horen. Gemiddeld 15 bands met 400 muzikanten treden om beurten bij de Watermeter en het Evenemententerrein op. Maar wees niet verrast als je een dweilband op het strand tegenkomt. Op zondag speelt iedereen gezamenlijk een afsluitend nummer.

In Zierikzee is het aloude poppodium Brogum te vinden. Aankomend lokaal talent en gerenommeerde (internationale) artiesten treden hier op. Met als een van de jaarlijkse hoogtepunten het Anywave Festival dat een aantrekkelijke combinatie heeft van lokale en nationale bands. Op de site vind je informatie over Anywave en alle actuele programmering.