Kunstroutes

Langs diverse ateliers in en rond Renesse

Kunstroutes

Op Schouwen-Duiveland hebben zich veel kunstenaars gevestigd. Een aantal van hen opent tussen april en oktober een keer per maand op zondagmiddag de (atelier)deuren om belangstellenden binnen te laten. De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Zo kun je elke derde zondag van de maand de Blik op Kunstroute in Renesse volgen. Deze leidt langs diverse ateliers in en rond Renesse. Naast eigen collecties is regelmatig werk van gastexposanten te zien.

De folder van de Blik op Kunstroute bevat een stempelkaart die, mits voorzien van stempels, een kop koffie voor de halve prijs aanbiedt in hotel de Zeeuwse Stromen. Ook daar exposeren kunstenaars.

Even verderop in de Westhoek – van Westenschouwen tot in Nieuw-Haamstede – is de laatste zondag van de maand gereserveerd voor het Rondje Kunst. Ateliers, beeldentuinen en galeries zijn geopend en laten eigen werk en dat van gastexposanten zien. www.rondje-kunst.nlhttp://www.rondje-kunst.nl/ 

In Zierikzee kun je iedere eerste zondag van de maand terecht om de deelnemende kunstenaars aan de Kunstwandeling te bezoeken. Zij zijn te herkennen aan de blauwe Kunstwandelingvlag die dan uithangt. Je vindt de deelnemers ook via www.kunstwandeling.nl.