Evenementen buiten Renesse

Evenementen buiten Renesse

Evenementen buiten Renesse

Kunstschouw Recreatieboerderij Langeraad

Kunstschouw Recreatieboerderij Langeraad

15-06-2018
In de oude boerenschuur van Recreatieboerderij van Langeraad exposeren ook dit jaar weer diverse kunstenaars hun werken.

Zusätzliche Infos
Kunstschouw

Kunstschouw

15-06-2018
De 24e editie van de Kunstschouw wordt van 15 t/m 24 juni 2018 gehouden. Het is een route met een breed scala aan mooie, spannende en onverwachte hedendaagse kunst. Dit jaar speciale aandacht voor aan kunst gerelateerde mode, architectuur, design en groot ruimtelijk werk. Verder is beeldhouw- en schilderkunst, fotografie en keramiek in alle vormen te zien en zijn er interessante kunstprojecten van een basisschool en een middelbare school. Ook worden er tal van omringende activiteiten georganiseerd zoals kunstperformances, muziek en workshops. Circa 200 kunstenaars tonen op 34 locaties in 11 dorpen van Schouwen-Duiveland ruim 1500 kunstwerken aan 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. In o.a. kerkjes, boerenschuren, een molen, hofsteden zijn die werken te zien; sommige privé locaties zijn alleen dan voor publiek geopend. De route voert langs prachtige (ring)dorpen, polders, bos en strand, waar de Oosterschelde kreeft en de Zeeuwse mosselen al klaar staan. Geniet op de fiets (of in de auto) van de vele diverse kunstuitingen en van het landschap in het Zeeuwse licht. Een tipje van de sluier: verborgen achter harige maskers in een parade van bruidsjurken bij een glazen stad met keramische flats. Langs een statische Potzer ontdekt men een in tape gestold lichaam. Nieuwsgierig geworden? Zie voor alle informatie en de route het full color Kunstschouw magazine dat vanaf 6 mei verkrijgbaar is. Hoe? Bij VVV’s in Zeeland en via de website www.kunstschouw.nl/bezoekers/magazine/      

Zusätzliche Infos
Expositie keramiek

Expositie keramiek

18-06-2018
Cursisten van het keramiekatelier 't Zonnehoekje uit Middelburg tonen hun werk.   Dagelijks is er om 13.00 uur en 16.00 uur life raku stoken en om 14.00 en 17.00 uur pottenbakken.  Lokatie:  Toeristenkerk Dishoek, Westerscheldelaan 1, 4371 PP Dishoek. / Koudekerke Ruim parkeergelegenheid op 50 m. Te bereiken via de Verlengde Dishoekseweg / Honte

Zusätzliche Infos
Zeiltochten Hoogaars op het Veerse Meer

Zeiltochten Hoogaars op het Veerse Meer

20-06-2018
Van 6 juni tot en met 27 september kunt u op woensdag en donderdag historisch Veere van binnen en van buiten ontdekken. Museum Veere organiseert in samenwerking de Stichting Behoud Hoogaars vaartochten op het Veerse Meer. Aan boord van een authentieke zeilschip voelt u de wind, hoort u het ruisen van het water om de boeg en ziet u het schilderachtige silhouet van de stad. Een tocht met een authentieke hoogaars over het Veerse Meer is een unieke ervaring. Tijdens de tocht heb je prachtig zicht op Veere en de schipper vertelt over de stad en de bijzondere gebouwen en plekken die vanaf het water zijn te zien. De vaartocht duurt anderhalf uur. Na de tocht kunt u het museum bezoeken. Meevaren kan van 6 juni tot en met 27 september op woensdag en donderdag om 12:00 en om 14:30 uur. Tickets kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de museumbalie in de Schotse Huizen aan de Kaai. Op 19 juli wordt niet gevaren. Er kunnen maximaal twaalf personen mee, reserveren kan via telefoonnummer 0118 501744.

Zusätzliche Infos
JEU-DE-BOULERS ZIJN WELKOM IN MIDDELBURG

JEU-DE-BOULERS ZIJN WELKOM IN MIDDELBURG

20-06-2018
Elke zondagmiddag en woensdagmiddag vanaf 13.30 uur en elke donderdagavond vanaf 19.00 uur zijn jeu-de-boulers en gastspelers welkom. Of u nu op de camping zit of geheel vrijblijvend eens kennis wilt maken met deze sport. De deuren van Jeu de Boules Club Middelburg (CJBM) met 31 buitenbanen en 20 binnenbanen (bij regen) staan gastvrij open voor iedereen. Het doet er niet toe of u het spel beheerst of dat u dit wilt leren, want alle leden maken u graag wegwijs. Kom op genoemde dagen maar eens een kijkje nemen en met de leden meespelen. Hebt u geen eigen ballen, dan krijgt u deze gratis te leen. Meer weten? Kijk op www.cjbm.nl CJBM zit aan de Koudekerkseweg 139 in Middelburg. Hartelijk welkom bij de gezelligste en meest gastvrije boulesclub van Zeeland.

Zusätzliche Infos
Yoga Health Event Zeeland

Yoga Health Event Zeeland

21-06-2018
De tweede editie van het Yoga Health Event Zeeland wordt op donderdag 21 juni gehouden. Op en rond het historische Abdijplein in Middelburg presenteert de organisatie een gevarieerd programma van yogalessen en workouts met fijne lounge en picknick plekken en een aantal foodtrucks met heerlijk gezond en biologisch lekkers. Voor ieder wat wils – jong en oud – lenig en stijf. Het is een gratis toegankelijk event. Ook voor mensen die nog nooit een yogamat hebben aangeraakt is dit een mooi moment om, alleen of samen met een vriend(in), te komen verkennen wat yoga is. Niks moet alles mag. Laat je verrassen en ervaar de positieve vibe. Vind jij een gezonde levensstijl belangrijk, heb jij al eens yoga beoefend. Of wil je kennis maken met yoga? Op donderdag 21 juni staat Zeeland in het teken van yoga, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling duurzaamheid en gezonde voeding.

Zusätzliche Infos
Brocante en zo

Brocante en zo

21-06-2018
Tijdens de weekmarkt een kleine markt op het plein naast de weekmarkt. Gezellige locatie. Diversiteit aan aangeboden brocante/curiosa e.d. Plaats: Plein 1940 Middelburg Tijd:     10:00 uur - 17:00 uur.

Zusätzliche Infos
Benefiet-yogasessie voor MS-vrije wereld

Benefiet-yogasessie voor MS-vrije wereld

21-06-2018
Donderdag 21 juni 2018 is het International Yoga Day. Ter ere van deze dag organiseert studio Yogamundo samen met Beachclub Perry’s een speciale benefiet-editie van ‘Yoga on the Beach’. De ochtend begint met een verkwikkende yogasessie op het strand, gevolgd door een heerlijk ontbijt in de beachclub. De volledige opbrengst van deze ochtend (yoga én ontbijt!) komt ten goede aan Stichting MoveS, een fondsenwervend initiatief dat wetenschappelijk onderzoek en projecten financiert op het gebied van Multiple Sclerose. Iedereen, man en vrouw, jong en oud, met of zonder yoga-ervaring is van harte welkom! Yo-ga je mee? Kijk voor meer informatie over dit evenement én de aanleiding op de website

Zusätzliche Infos
Privétuin de Houtenhandsche hof

Privétuin de Houtenhandsche hof

22-06-2018
De tuin verandert gedurende het seizoen van aanzien en kleurpatroon. Omdat deze niet "op kleur" is aangelegd, overheersen per periode bepaalde tinten. De laagstamboomgaard heeft in mei een bloementapijt van Geranium. Eind augustus, begin september komt de lange grassenborder met zijn bloeiende aren tot leven. De bezoeker zal tijdens zijn wandeling door de tuin verrast worden door de diversiteit aan hedendaagse stenen sculpturen gehakt uit onder meer cobalt, springstone, serpentijn en sapolite. Door de wisselende collectie is het aantrekkelijk de expositie meerdere malen te bezoeken. Ook is er een groot aantal ijzeren vogels. Kortom: voor de kunstliefhebber is de tuin een bijkomende verrassing, en de tuinliefhebber zal verrast worden door unieke kunst.

Zusätzliche Infos
City Trail Middelburg

City Trail Middelburg

22-06-2018
Op 22 juni 2018 wordt de 4de editie van de City Trail Middelburg gehouden. 'Adembenemend dwars door de stad!' Een wandel- en hardloopspektakel dwars door de Middelburgse binnenstad vol met (muzikale) verassingen! De deelnemers ontdekken tijdens de trail van zo’n 9 kilometer, nieuwe plekjes en gebouwen in Middelburg en zullen onderweg worden verrast met optredens. Lokale ondernemers en buurtbewoners zullen tijdens de trail feestelijke activiteiten op de route en op het start- en finishterrein bij UCR Sportscenter Nassaulaan verzorgen. 

Zusätzliche Infos
Avondmarkt Nieuwerkerk

Avondmarkt Nieuwerkerk

22-06-2018
Gezellige Avondmarkt met voor iedereen wat wils .Diverse attractie's voor kinderen en met muzikale omlijsting door Gwen van Oeveren (bekend van de The Voice Kids).

Zusätzliche Infos
Zomerconcert muziekvereniging Veere's Genoegen

Zomerconcert muziekvereniging Veere's Genoegen

22-06-2018
Muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere verzorgt in de maande juni en juli drie zomerconcerten in diverse kernen binnen de gemeente Veere. De vereniging start de reeks concerten op vrijdagavond 22 juni op camping Elzenoord in Vrouwenpolder. Het bijzondere van dit Zomerconcert is dat het optreden van fanfareorkest Veere’s Genoegen wordt gecombineerd met de afsluiting van twee muzikale schoolprojecten. In de periode voorafgaand aan dit Zomerconcert zijn muzieklessen in het kader van projecten ‘Heel Veere Speelt’ en ‘Wieger Wil Weg’ voor diverse basisschoolleerlingen verzorgd. Zij laten deze avond aan elkaar, aan hun ouders en aan het overige aanwezige publiek de resultaten hiervan zien en horen. Dit Zomerconcert begint om 19.00 uur en vindt plaats op het terrein van camping Elzenoord aan de Koningin Emmaweg 2/A in Vrouwenpolder. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar een overdekte locatie op het campingterrein. Het tweede zomerconcert vindt plaats op zondagmiddag 1 juli in Veere. Tijdens dit concert zal naast een optreden van muziekvereniging Veere’s Genoegen ook een optreden worden verzorgd door muziekvereniging Sint Cecilia uit Zegge (Brabant). Bij goed weer vindt dit concert buiten in het centrum van Veere plaats en bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de Kleine Kerk in Veere (ingang Kapellestraat). Dit concert begint om 14.00 uur. De reeks concerten wordt vrijdagavond 6 juli afgesloten in Gapinge bij molen De Graanhalm. Dit concert begint om 19.30 uur en bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de Torenkerk in Gapinge. Bij het eventueel uit moeten wijken naar de binnenlocaties zal dit kenbaar worden gemaakt via de website en de Facebook-pagina van de muziekvereniging. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.veeresgenoegen.nl of de Facebook-pagina van de muziekvereniging.

Zusätzliche Infos
Vocaal Ensemble Cantare en strijkorkest Con Legno o.l.v. Pim Overduin

Vocaal Ensemble Cantare en strijkorkest Con Legno o.l.v. Pim Overduin

22-06-2018
Aurora. Poollicht. Het magische lichtspel aan de hemel in het uiterste noorden en zuiden van onze planeet. Elektrisch geladen deeltjes die de zon naar de aarde stuurt: een geweldig natuurverschijnsel dat kunstenaars telkens weer inspireert. Vocaal Ensemble Cantare bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd met twee sfeervolle jubileumconcerten met muziek van Scandinavische en IJslandse componisten. Cantare wordt begeleid door strijkersensemble Con Legno, het orkest van de Zeeuwse Muziekschool. Het geheel staat onder leiding van dirigent Pim Overduin. Over het noorderlicht schreef Noorse componist Ola Gjeilo het koorwerk ‘Northern Lights’, een prachtig, verstild stuk. Van Gjeilo zal Cantare ook de complete Sunrise Mass zingen, met The Ground als geweldige afsluiter. Na de pauze klimt ineens een sprookjesverteller op het podium. Er klinkt volksmuziek uit het noorden, over vissers en viswijven, rozen en kruizemunt. Koor en orkest doen mee in het verhaal… Kom ook genieten van ons Aurora-concert! U bent van harte welkom op in de Hervormde Kerk, Ring 1 te Haamstede. Het concert begint om 20.00 uur. U kunt kaarten reserveren via de website: €15. Kaarten aan de kerk: €17,50. Kinderen t/m 15 jaar: € 5. Kijk ook op onze website l voor meer informatie.

Zusätzliche Infos
Rommelmarkt Middelburg

Rommelmarkt Middelburg

23-06-2018
Iedere eerste zaterdag van de maand (maart t/m december) van 08.00-16.00 uur is er een rommelmarkt op de Vismarkt. Liefhebbers van antiek en curiosa kunnen er hun hart op halen. Wilt u een kraam reserveren? Neem dan contact op met de heer en mevrouw Schets. Telefoon (0118) 624736 of e-mail schetsmarkten@zeelandnet.nl.

Zusätzliche Infos
Zeeuwse Dag Van Het Paard

Zeeuwse Dag Van Het Paard

23-06-2018
49e editie van dit evenementen met o.a. show- en sportnummers, men- , spring- en dressuurwedstrijden.  Locatie: Evenemententerrein aan de Bredeweg, Oosterland. Meer info: www.zeeuwsedagvanhetpaard.nl

Zusätzliche Infos
Rommelmarkt Vismarkt Middelburg

Rommelmarkt Vismarkt Middelburg

23-06-2018
Iedere eerste zaterdag van de maand is er een rommelmarkt op de Vismarkt in Middelburg. Met 2e hands spulletjes, zolderopruiming, 2e hands boeken en kleding.

Zusätzliche Infos
Snuffelmarkt Middelburg

Snuffelmarkt Middelburg

23-06-2018
SNUFFELMARKT 2018 - MARKT MIDDELBURG zaterdag 21 april zaterdag 12 mei zaterdag 26 mei zaterdag 23 juni zaterdag 28 juli zaterdag 11 augustus zaterdag 15 september zaterdag 29 september zaterdag 20 oktober van 9.00 uur tot 17.00 uur Toegang GRATIS

Zusätzliche Infos
Rommelmarkt / Actiedag Aagtekerke

Rommelmarkt / Actiedag Aagtekerke

23-06-2018
Op het Dorpsplein te Aagtekerke is op 23 juni 2018 weer de traditionele rommelmarkt/actiedag voor 3 goede doelen; de monumentale dorpskerk, Stichting Steun en Opbouw Gambia en Stichting Windekind. Met o.a. grote sortering 2e hands artikelen, handwerken, kaarten, bloemen en planten, streekproducten en spullen uit Gambia, koffie/wafels, hamburgers/friet. Verder in de morgen verkoping per opbod en ponyrijden. Tevens zijn bij diverse verlotingen mooie prijzen te winnen en spelen we in de middag een Kahoot Quiz. In het sfeervolle monumentale kerkgebouw op het Dorpsplein zal de gehele dag het orgel bespeeld worden en is een nieuwe expositie ingericht met foto’s: “waar een kleine gemeente groot in is”

Zusätzliche Infos
Havendagen Vlissingen 2018

Havendagen Vlissingen 2018

23-06-2018
De Open Havendag Zeeland in Vlissingen wordt gehouden op het terrein van Damen Shiprepair Vlissingen aan de Ritthemsestraat 500 in Vlissingen-Oost, havennummer 1010. Tijdens een bedrijvenmarkt op het terrein presenteren (haven) bedrijven zich. Op de kades zijn er tussen 09.00 en 16.00 uur een groot aantal activiteiten, waaronder presentaties, een mini zonnebootrace voor de jeugd,een havenrondvaart en demonstraties. Vanaf het terrein in Vlissingen is er de mogelijkheid voor een bedrijfsbezoek per bus aan BOW Terminal/Kloosterboer, Damen Shiprepair Vlissingen,  Van Citters Beheer ( voormalig Thermphos terrein), Verbrugge Zeeland Terminal en Zeeland Refinery.

Zusätzliche Infos
Ringrijden Sandenburgh Veere

Ringrijden Sandenburgh Veere

23-06-2018
Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men, gezeten te paard of vanaf een aanspanning, een lans door een ring probeert te steken. Deze traditie wordt nog in veel plaatsen in Zeeland (met name op Walcheren) als volkssport beoefend. Locatie: Sandenburghlaan 2, Veere. 

Zusätzliche Infos
Helikoptervlucht vanuit Vlissingen

Helikoptervlucht vanuit Vlissingen

23-06-2018
Dit jaar zijn we aanwezig tijdens de Zeeuwse Havendagen. Vanuit Vlissingen kunt u met ons mee vliegen vanaf € 39,95 per persoon! We stijgen op vlak op vlakbij de haven, unieke kans om de schepen en de haven vanuit de lucht te zien! Boek uw vlucht online!

Zusätzliche Infos
Nieuwerkerk Bruist!

Nieuwerkerk Bruist!

23-06-2018
Nieuwerkerk Bruist is een jaarlijks terugkerend evenement. Een weekend dat bol staat van gezelligheid! Op vrijdag is er een grote avondmarkt en op zaterdag kunt u genieten van of meedoen aan allerlei gratis activiteiten van 10.00 tot 18.30 uur!

Zusätzliche Infos
Fietssnuffeltocht Oostkapelle

Fietssnuffeltocht Oostkapelle

23-06-2018
Zaterdag 23 juni 2018 is er in Oostkapelle weer de jaarlijkse fietssnuffeltocht. Bij ruim 40 deelnemers op 30 adressen kun je weer snuffelen tussen boeken, kleding, brocante en nog veel meer. Ook kun je op verschillende adressen genieten van koffie en thee met iets lekkers erbij.  De plattegrond met alle deelnemende adressen is te downloaden op www.natuurlijkoostkapelle.nl en is ook verkrijgbaar bij VVV Oostkapelle.

Zusätzliche Infos
Fietssnuffeltocht Oostkapelle

Fietssnuffeltocht Oostkapelle

23-06-2018
Zaterdag 23 juni 2018 is er in Oostkapelle weer de jaarlijkse fietssnuffeltocht. Bij ruim 40 deelnemers op 30 adressen kunt u weer snuffelen tussen boeken, kleding, brocante en nog veel meer. Ook kunt u op verschillende adressen genieten van koffie en thee met iets lekkers erbij. U kunt de plattegrond met alle deelnemende adressen downloaden op www.natuurlijkoostkapelle.nl. De plattegrond is ook te verkrijgen bij VVV Oostkapelle.

Zusätzliche Infos
Workshop: Zomerboeket

Workshop: Zomerboeket

23-06-2018
Tijdens de Zomer Inspiratie Dag kun je meedoen met de workshop 'bloemschikken'. Een workshop voor volwassenen. We hebben prachtige bloemen geselecteerd en we volgen de trend van mooie veldachtige boeketten. Maar ja, hoe moeten de bloemen precies in de vaas en waar moet je allemaal op letten. Onder begeleiding ga je dit allemaal leren en ga je naar huis met een vrolijk boeket. Deze workshop start om 10.30 uur en kost € 20,- (inclusief vaas en bloemen). Schrijf je in bij de servicebalie of via de reageerknop op onze website. Bij binnenkomst graag betalen bij de servicebalie, daar ontvang je een voucher voor een kopje koffie/thee met wat lekkers. https://www.intratuin.nl/winkels/intratuin-koudekerke

Zusätzliche Infos