Renesse News items Grootste vliegerspektakel van Nederland op strand Renesse tijdens Pinksterweekend

Grootste vliegerspektakel van Nederland op strand Renesse tijdens Pinksterweekend

27 May 2019

Van 8 tot en met 10 juni 2019, tijdens het Pinksterweekend, vindt de vierde editie van het grootste vliegerfestival van Nederland plaats op het strand in Renesse. Vliegeraars uit heel Nederland en uit andere landen laten hun vliegers en technieken zien. Dit jaar geven ook de (Strand)Reddingsbrigade en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) elke dag demonstraties. Toegang tot het evenemententerrein is gratis.

Voor iedereen die tijdens het Pinksterweekend wil genieten van zee, strand en een mooi schouwspel in de lucht organiseert Strandrestaurant ‘our Seaside’ uit Renesse het vierde vliegerfestival op het strand in Renesse.

Vorig jaar waren er 40 deelnemers, dit jaar worden 70 vliegeraars verwacht. Ze komen uit Nederland, maar ook uit België, Frankrijk en Duitsland. Het deelnemersveld wordt steeds internationaler. Het parcours waar je langs wandelt, is een aantal honderden meters lang. Er is veel ruimte en een ontspannen sfeer. Je ziet de hele dag vliegdemonstraties: kunstvliegen, met muziek, in formaties, met vier mensen en vliegers naast elkaar. Het belooft weer een spektakel te worden. Zaterdag en zondag zijn de vliegers te zien van 11.00 – 17.00 uur. Maandag van 11.00 – 16.00 uur.

De vliegers zijn gemaakt door gepassioneerde professionals die graag vertellen over hun kunstwerken. Ze ontwerpen en maken ze vaak zelf, van levensgrote beren en inktvissen tot technisch hoogstaande werken zoals honingraten.

Kinderen mogen tijdens deze dagen hun eigen vlieger bouwen en versieren. Zijn ze klaar dan laten ze hun kunstwerk onder begeleiding op en kunnen ze de kracht van de wind uittesten.

De Strandreddingsbrigade Westerschouwen, de Reddingsbrigade en de Koninklijke Redding Maatschappij zijn, samen met de brandweer, aanwezig om demonstraties te geven. Ze laten zien hoe belangrijk, maar ook spectaculair, hun levensreddend werk is.

Ook zijn er stalletjes waar van alles te koop is, waaronder vliegers. Daarnaast kun je op diverse locaties eten en drinken.

Parkeren kan op het Transferium Renesse. Vanaf daar brengt Buslijn 3 de bezoekers naar het festival. Je kunt ook gebruik maken van de Beach Hopper, meer informatie hierover: www.transferium-Renesse.nl Ook vanaf de parkeerplaats op de Brouwersdam rijdt een busverbinding. Dit staat met borden aangegeven. Via alle strandopgangen kan het terrein bereikt worden. Parkeren buiten aangegeven parkeerzones in Renesse wordt sterk afgeraden.

Het festival wordt gesponsord door Renesse Bruist, Stichting Renesse, ITS, Zinderingaanzee.nl en Paulaner Brauerei. Meer informatie is te lezen op de website van Restaurant our Seaside.