Renesse News items Kerstmarkt Renesse: oliebollen en ijsjes

Kerstmarkt Renesse: oliebollen en ijsjes

4 June 2018

Het is wel even schakelen. Het drukke Renesse in het eerste weekend van juni vol met toeristen en terrasjes enerzijds en houten kraampjes met kerstslingers en kerstmuziek anderzijds. Twee grote kerstvrouwen die dansen met de bezoekers en een heuse kerststal met levende dieren.

De ondernemersvereniging meende dat het wel een ludieke actie was dit eens te organiseren. Vanwege fronleichnam is Renesse afgelopen weekend extra goed bezet door Duitse toeristen. Met dat gegeven in het achterhoofd was gekozen voor deze datum. De marktkooplui en het publiek gingen er allemaal vrolijk in mee. Bernadette Kasander uit Nieuw en Sint Joosland en haar vriendinnen namen zelfs de moeite zich te kleden op het thema. Ze kennen elkaar van hun vrijwilligerswerk bij Utopia (het televisieprogramma red.) en er was een goede klik.

“Chantal en Miranda kwamen hierheen voor een bezoekje aan het strandslaaphuisje van mijn ouders, maar het weer viel een beetje tegen. Toen zagen we dat er kerstmarkt was in Renesse en besloten we daar heen te gaan. Ik ben de zolder op gegaan en toen hebben we ons ‘kerstig’ aangekleed.” Het drietal liet zich de oliebollen goed smaken en snuffelde enthousiast tussen de kerstaccessoires. Glühweintje om af te sluiten? “Nee, daar houden we alle drie niet van.”


Bronvermelding: PZC_04062018