Renesse Evenementen AFGELAST: Chris Sibbald Memorial Concert
Beschikbaarheid
18 apr 2020

Inactief

20:30 - 23:59

Prijzen

Vanaf prijs

€ 2.00

Over AFGELAST: Chris Sibbald Memorial Concert

Op zaterdag 18 april vindt in De Piek een avondvullend Memorial Concert plaats ter ere van de overleden Vlissingse popmuzikant Chris Sibbald.

Hij was een markante persoonlijkheid met een turbulente levensloop. Als getalenteerd gitarist en componist laat Chris in Vlissingen een belangrijke muzikale erfenis na. Hij inspireerde een groot aantal jonge muzikanten en hielp hen zich verder te ontwikkelen.

Singer-songwriter Janne Buurman werkte al die jaren nauw met Chris Sibbald samen. Van de meer dan 100 songs die hij registreerde bij BUMA/Stemra zijn er 40 gemaakt in samenwerking met Chris. Tijdens dit avondvullend herdenkingsconcert wordt een selectie van die nummers uitgevoerd.

Behalve door originele leden van bands waarin Chris speelde wordt ook medewerking verleend door zijn zoon Julian (gitaar), neef Patrick (bas), gitarist Brian Quite, zanger Rene de Muynck en drummer Hans Walrave.
.
Aanvang 21.00 uur stipt ! Deur open 20:00 uur. Entree slechts 2 euro

Programma:
21.00 uur: THE SIB, met Julian Sibbald (gitaar); Patrick Sibbald (bas); Hans Walrave (drums); Rene de Muijnck (zang).

21.30 uur: BALLS, met Rene de Muijnck (zang); Andre Moehijam (gitaar); Brian Quite (gitaar); Guus Sibbald (bas); Norman Verhagen (drums).

10.30 uur: JAY BEE SILVERFOX AND HIS ALL START FREE RADICALS, met Janne Buurman (zang); Andre Moehijam (gitaar); Brian Quite (gitaar); Guus Sibbald (bas); Norman Verhagen (drums);
Tamara de Kraker (backing vocals); Anne-Marie van der
Vliet (backing vocals)

12.00 uur: finale met alle muzikanten.

Chris Sibbald was vanaf de jaren zestig actief in diverse bands. een van de eerste was Papa Long John & The Small Ones. Daarna volgde een langdurige samenwerking met singer-songwriter Janne Buurman in bands als Neighbour, Balls en The Dogs.

Hoogtepunten waren o.a. optredens in Paradiso en de Melkweg en zes radio-uitzendingen van VARA’s Popkrant. Memorabel zijn ook de jaarlijks festival Strandpop en Rhythm & Booze in Vlissingen.

Speciaal voor de televisieopnamen van een oversteek per gemotoriseerde hangglider van Breskens naar Vlissingen werd het nummer ‘Birdman is Coming’ geschreven en live uitgevoerd.