Openingstijden
21 februari 2025
Gesloten - Gaat 21 februari 2025 open om 20:00
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

19,50

Over Ensemble VIJF!

Vijf bevlogen vrouwen,
Vijf unieke instrumenten,
Vijf muzikale harten:
dat is VIJF!


Het begon allemaal met de droom van hoboïste Anne-Marie van Mierlo: Een droom voor een nieuw, kleurrijk, uniek ensemble met de bijzondere samenstelling van
fluit, viool, hobo, fagot en harp. Inmiddels zijn de musici nog even enthousiast en bevlogen, zijn er verschillende werken speciaal voor het ensemble geschreven, heeft VIJF! haar eerste album Saffier uitgebracht en is het ensemble een graag geziene gast bij diverse podia. En ter gelegenheid van Vijf jaar VIJF! nam VIJF! de maxi-single Take VIJF! op.

VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze. De gouden combinatie van harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF! tot een uniek ensemble met een verrassend, afwisselend repertoire en een breed palet aan klankkleuren. En omdat de samenstelling zo bijzonder is maakt het ensemble vaak zelf de arrangementen. Zo speelt VIJF! niet alleen kamermuziek maar brengt ze ook grotere orkestwerken waarbij uiteraard de muzikale strekking in zijn waarde wordt gelaten. Daarnaast maakt VIJF! ook regelmatig uitstapjes naar andere muzikale stijlen. Eén ding staat daarbij steeds voorop: VIJF! speelt muziek die je raakt en waar je blij van wordt!

VIJF! bestaat uit: 
Saskia Onstwedder-List, dwarsfluit
Anne-Marie van de Grint, viool
Anne-Marie van Mierlo, hobo, althobo, hobo d’amore
Lieselot Toorop, fagot
Renske de Leuw, harp


Deel deze pagina: