Openingstijden
10 oktober 2023
Gesloten - Gaat 10 oktober 2023 open om 14:00
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten

Over Trappen rond nieuwe natuur

Op de grens van land en zee in de buurt van Breskens vind je het unieke natuurgebied Waterdunen. Het is gebied is eind 2021 geopend en daarmee nog volop in ontwikkeling en beweging. Hier komen natuur, recreatie, kustversterking en aquacultuur samen. Door de unieke ligging, op de grens van land en zee, heb je hier een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed.

Een fietsexcursie van 2,5 uur is de perfecte manier om dit alles te kunnen aanschouwen.

Al trappend over de dijken geniet je van de zilte zeelucht, wuivende grassen en foeragerende vogels. Onderweg zet je de fiets even aan de kant voor een korte wandeling naar een van de vogelkijkhutten, om van daaruit de vogels van dichtbij te kunnen zien.  

Je leert van alles over het ontstaan van Waterdunen en de reeds aanwezige en toekomstige natuurwaarden. 

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via de websit van Het Zeeuwse Landschap.

Startpunt
Hof Waterdunen. Navigeer naar Hogedijk 3 in Breskens.  Je kunt gratis parkeren op het erf van de boerderij. Loop dan door tot achter de grote schuur, bij het ontvangstgebouw (gebouw met de glazen gevel). 

Indien je navigatie Hogedijk 3 niet herkent, volg dan de volgende instructie: Navigeer naar Hogedijk 1. Vanaf daar rijd je circa 300 meter door over een onverharde dijkweg. Aan de linkerkant naast de dijk, op lager terrein, zie je Hof Waterdunen liggen. Je kunt gratis parkeren op het erf van de boerderij. Loop dan door tot achter de grote schuur, bij het ontvangstgebouw (gebouw met de glazen gevel).

Kosten
Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. 
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar.


Deel deze pagina: