Openingstijden
6 mei 2023
Gesloten - Gaat 6 mei 2023 open om 10:00
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten

Over Gevangentoren Race

Een prachtige bronzen replica van Paddeltje vormt de felbegeerde wisselprijs van deze sloepenrace en wordt daardoor ook wel “Paddeltje race” genoemd. In 1997 is het 6 april comité ontbonden en wordt deze Boulevardrace door ZFS zelfstandig (met medewerking van Gemeente Vlissingen) georganiseerd. Deze race wordt op open water (monding Westerschelde) voor de Boulevard van Vlissingen gevaren en staat door de krachtige tegenstroom (4 mijl per uur) bekend als spectaculair.
Daarnaast maakt het jaargetijde (medio april / mei) met wind en of regen deze race bijzonder zwaar. Echter de medewerking van Rijkswaterstaat, Politie te Water, Douane en schepen van zowel het bedrijfsleven als van particulieren geven zoveel charme aan deze roeiwedstrijd dat elk jaar weer vele Zeeuwse teams voor deze pittige race inschrijven.
Daar de veiligheid aan deze race (zeeschepen varen op nog geen 100 meter afstand voorbij) bijzondere aandacht vraagt, is de deelname tot nu toe beperkt tot alleen ZFS (Zeeuwse Federatie Sloeproeien) teams.

  • Datum: zaterdag 6 mei 2023
  • Afstand race: 7 km
  • Deelnemers: Uitsluitend Zeeuwse teams
  • Faciliteiten: sloepen worden gekraand
  • Inschrijfkosten: nnb

Deel deze pagina: