Renesse Evenementen Nooit meer werken
Beschikbaarheid
27 apr 2019 t/m 6 sep 2020

Inactief

13:00 - 17:00

Prijzen

Vanaf prijs

€ 11.00

Over Nooit meer werken

Vanaf april 2019 presenteert het Zeeuws Museum een tentoonstelling over werk: toen, nu en straks.
Neem in het Zeeuws Museum de tijd voor bezinning over werk en vrije tijd.

Het Zeeuws Museum stelt zich een wereld voor waarin werken niet meer de belangrijkste structuur vormt waarop ons leven en onze omgeving zijn ingericht. Werk verandert voor iedereen in rap tempo: flex wordt de norm en machines gaan de mens in steeds meer beroepen aanvullen of vervangen. In de toekomst speelt werk voor jong en oud een nieuwe rol. Aan de hand van acht kunstwerken wordt de betekenis van werk onderzocht. Ze laten verschillende strategieën zien om met de verandering van werk om te gaan: het ene roept op tot verzet, het andere probeert het systeem te hacken of bereidt ons voor op een leven na het werk. Weer een ander laat zien hoe we de herinnering aan werk levend houden in rituelen.

Zeeuwse economie
In Zeeland is de veranderende rol van werk goed zichtbaar: de beeldbepalende iconen van boer en visser worden langzaam vervangen door het beeld van zon, zee en strand. Naast de zorgsector is de vrijetijdsindustrie een groeiende sector en zijn samen een belangrijke economische katalysator.

Let op:
U kunt het museum momenteel alleen bezoeken als u vooraf een online ticket heeft gereserveerd.

Let op: De route in het Zeeuws Museum is tijdelijk ingrijpend aangepast. Het museum is als gevolg daarvan tijdens de reguliere openingstijden niet te bezoeken door bezoekers die niet in staat zijn om trappen te lopen. Voor meer informatie en speciale openingstijden kunt u op de website van het Zeeuws Museum kijken.