Zonsondergang

Zonsondergang

Wanneer je googelt op zonsondergang is dit wat Wikipedia erover schrijft:

Door reflectie in de atmosfeer blijft het nog wel enige tijd licht waardoor zonsondergang niet gelijkstaat aan het moment wanneer het donker wordt. De tijd tussen het moment waarop de zon al onder is, maar het nog niet helemaal donker is, heet schemering: schemering is een overgang en zonsondergang is een moment. Het duurt 3 tot 4 minuten vanaf het moment dat het eerste randje van de zon achter de horizon verdwijnt tot aan de ondergang, ten gevolge van de diameter van de zon (0,53°). Deze duur is afhankelijk van seizoen en breedtegraad van de waarneming; vanaf de evenaar duurt het iets meer dan 2 minuten. Het einde van de dag wordt vaak gezien als het moment waarop de zon onder gaat.

Hoe mooi een zonsondergang is weten we allemaal. We hebben het allen wel eens beleefd. Achter in je eigen tuin, tijdens een wandeling, rijdend in de auto en op het strand. 

Het strand van Renesse leent zich voortreffelijk voor het aanschouwen van een prachtige zonsondergang. Neem plaats op een van de mooie terrassen die onze paviljoens hebben en geniet. 

Op de tijdentabel van de zonsondergang is te zien dat deze op de dag van vandaag: 28 augustus om 20:39 uur ondergaat. Dit prachtige natuur gebeuren verplaatst zich vroeger op de avond met 2 minuten per dag.

Kom naar ons strand en beleef dit mooie spektakel. En voor de fotografen onder ons; maak een mooie foto en deel deze op onze facebook pagina. 

Tot vanavond!!