Renesse Nieuwsberichten Badhotel Renesse vernieuwd

Badhotel Renesse vernieuwd

12 juli 2016

Lagunablauw en cognac

De 49 kamers, in zowel het Badhotel als de naastgelegen en bijhorende Villa Westerduin, krijgen nieuwe badkamers en een nieuwe inrichting met veel hout en de kleuren lagunablauw en cognac. Die accenten komen ook terug in  Brasserie Bries waar bovendien de vloerbedekking en het tafellinnen plaats maken voor een houten vloer en  ‘Parijse brasseriebanken’.

“Na 22 jaar weet ik: je moet om de tien jaar vernieuwen”, vertelt eigenaar Olav Davidse. “Dat verwacht de consument gewoon. Thuis verbouwen mensen ook, dus een hotel moet dan zeker sexy blijven. Tien jaar geleden schakelden we over naar een klassieke inrichting, nu worden we modern en hip.”

Jongere uitstraling


Dat is een bewuste keuze. “We hebben altijd veel vijftigers en zestigers getrokken. Dat waren de mensen met geld en daar konden we ons prima mee bedienen. Maar die mensen worden ook ouder. Bovendien: als we ook op jongeren mikken, dan voelen ouderen zich ook thuis. Als je niet op tijd innoveert en overschakelt op een jongere uitstraling, dan mis je de boot.”

Dat moet je als hotelier wel kunnen opbrengen. De metamorfose van het Badhotel mag wat kosten: negen ton in totaal. Maar dat lukt, aldus Davidse, want het gaat goed met zijn hotel. “Bij toeristen hebben we de afgelopen jaren geen terugloop gezien, alleen bij de zakelijke markt. Toch jammer, omdat we er doordeweeks mee draaiden. Met die nieuwe vergaderzaal hopen we ze terug te halen.”

Loyale gasten

Bij het Badhotel komen de laatste jaren veel Belgen. “Fijne, loyale gasten die zich graag laten verwennen. Maar die ook veeleisend zijn. Ze hebben een hoop keus, dus ze zoeken de pareltjes. Daarvan willen wij er weer een zijn.”

Bericht PZC jan.