Renesse Nieuwsberichten Natuur avontuur op t strand

Natuur avontuur op t strand

26 juli 2016

Bron; Persbericht NME centrum Schouwen-Duiveland

Natuuravontuur geeft op vrijdag 5 augustus van 10.00 ‐ 14.00 uur een Zeeles op het strand bij de trap van Westenschouwen. Op vrijdag 26 augustus wordt dezelfde les aangeboden op het strand bij Renesse van 14.00 ‐ 17.00 uur.
Op 5 augustus verzamelen onder aan de trap bij paviljoen Duinzigt. Op 26 augustus verzamelen bij paviljoen de Haven van Renesse. Het is ook mogelijk later aan te sluiten, de les is resp. op het strand van Westenschouwen en op het strand van Renesse (let op de vlaggen van Schoon Zeeland). Deelname is gratis.
Tijdens de les wordt ook uitleg gegeven in het Duits en Engels. Zorg bij slecht weer voor passende kleding! Tijdens de zeeles leren kinderen via allerlei activiteiten over het voedselweb in zee, de dieren en planten die er leven, over zeemeermintranen en het gevaar van plastic soep. De les sluit af met een gezamenlijke “trek” van het sleepnet door de branding en het bekijken van de vangst. Voor meer informatie over de zeeles: www.natuuravontuur.com

Campagne De les wordt door de gemeente Schouwen‐Duiveland aangeboden in het kader van de Campagne Schoon Zeeland. Bij de campagne hoort ook de strandacties van de Schone jongens en meiden die met een jutterskar van strandovergang naar strandovergang trekken om aandacht te geven aan het zwerfvuil en het schoon houden van onze stranden. Want samen houden we Zeeland mooi! Onderdeel van de campagne vormen ook de lesprogramma’s over zwerfafval en plastic soep voor  basisscholen, buitenschoolse kinderopvangcentra en scholen voor voortgezet onderwijs in Zeeland.
Schoon Zeeland is een initiatief van de vijf centra voor natuur‐ en milieueducatie in Zeeland die samen en met financiële steun van de Zeeuwse gemeenten, het probleem van het zwerfafval te lijf gaan. Zij doen dit door middel van educatie, communicatie en participatie.

Alle projecten en acties worden vermeld op de website www.schoonzeeland.nl en www.nmeschouwenduiveland.nl. En op de Facebookpagina www.facebook.com/SchoonZeeland.