Renesse Nieuwsberichten Nederland Schoon

Nederland Schoon

31 oktober 2019

Op zaterdag 26 oktober van 12.15 uur tot 16.00 uur waren de zogenaamde ‘’schoonhosts’’ van Nederland Schoon actief in het centrum van Renesse.

Wat doen ze?
Naast zwerfvuil opruimen zullen ze met voorbijgangers in gesprek gaan over zwerfvuil, maar voorbijgangers kunnen hen ook benaderen met vragen. Deze actie is door Nederland Schoon opgestart in samenwerking met de dorpsraad en ondernemersvereniging van Renesse om mensen bewust te laten nadenken over wat zwerfvuil met je omgeving doet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen in een schoon winkelgebied graag komen en zich er prettiger voelen.

Focus gemeente
Deze actie vindt plaats, omdat Schouwen-Duiveland focusgemeente is geworden van Nederland Schoon. Nederland Schoon is een stichting die zich door heel Nederland inzet om zwerfafval tegen te gaan. Als focusgemeente ondersteunen zij de gemeente om ook Schouwen-Duiveland zo schoon mogelijk te houden. Er worden daarom diverse acties georganiseerd om de bewustwording over zwerfvuil te vergroten. De actie met ‘’schoonhosts’’ is er daar een van. Deze actie maakt ook onderdeel uit van de “Schoonste winkelgebied verkiezing” die afgelopen zomer in Zierikzee en Renesse heeft plaatsgevonden. De resultaten van deze verkiezing volgen binnenkort.