Renesse Nieuwsberichten Strao Renesse, het is weer zover!

Strao Renesse, het is weer zover!

13 februari 2020

15 Februari is het weer zover!

Dan gaat, volgens traditie 8 weken voor Pasen, de eerste Strao weer van start in Renesse.

Dit jaar zal de rit anders zijn dan andere jaren. Door de jaren heen zijn er zo hier en daar wat dingen veranderd. Met name de redenen  waarom de route ons naar Haamstede bracht. Daarom hebben we de beslissing genomen niet meer naar Haamstede te rijden maar rondom Renesse te blijven. In verband met de tijd zal het eerste deel van de route dus ook anders zijn. Deze aangepaste route en tijden zullen verderop in het boekje beschreven worden en ook op de website te vinden zijn.

Zoals ieder jaar zullen we u ook dit jaar op het strand weer verwelkomen met een heerlijke warme chocolademelk met, voor de liefhebbers, een lekker ‘scheutje’ .

Ook worden de paarden op het strand wederom voorgegaan door onze dominee Piter Goodijk. Met zijn stokpaardje gaat hij met zijn volgers als eerste het koude water in. Daarna zullen de paarden volgen en kunt u een prachtig schouwspel meemaken van de paarden die met hun grote en kleine hoeven het water doen opgooien.

Dit jaar zal de groep op het strand kort splitsen om de veiligheid voor de ruiters en paarden zo veel mogelijk te kunnen behouden. In de ‘wist U datjes’ nog een korte uitleg. Ook op onze website is  deze uitleg te vinden.

Na de rit komen we allemaal om 14.00 uur weer aan in Renesse waar we worden begeleid door onze eilandelijke dweilband “Liever Ier As Tuus” .
Om alle kinderen te kunnen vervoeren wordt dit jaar, naast de boerenwagen, het Boemeltreintje ingezet (hiervoor kunnen kinderen een gratis kaartje afhalen bij het koek&zopie-kraampje in het centrum).
Met zijn allen maken we er weer een mooie dag van.

Strao Renesse is ook op internet te vinden en wel via de vernieuwde website  www.straorenesse.nl, hierop kun je leuke foto’s zien (en nog veel meer). Ook kun je je via deze website inschrijven als ruiter, vrijwilliger of voor de kinder-activiteiten. Of via straorenesse@zeelandnet.nl.

Ook zijn we op facebook en lnstagram te vinden. Like onze pagina en blijf op de hoogte!

Hopend u allen te mogen begroeten op het Straofeest van 2020, wens ik u, mede namens alle bestuursleden, een fijne dag toe.

Strao-commissie Renesse, Jacolien Kiesenberg (voorzitter)