Renesse Nieuwsberichten Team van 3FM Serious Request strijkt neer in Renesse

Team van 3FM Serious Request strijkt neer in Renesse

1 januari 2017

RENESSE – Als 3FM Serious Request op maandag belt met de vraag of ze in Renesse een feestje kunnen organiseren, dan staat daar op zaterdag gewoon het hele plein vol. Inclusief DJ Bertie.

,,Klaaaaar! Volgende!” Een podium met grote bassen en een plein vol feestvierders, maar de grootste herrie komt toch echt uit het tentje achterin. Daar lakt Natalie Verseput nagels voor het goede doel. En dat doet ze met verve. Het bakje van de plastic handschoentjes zit al gauw vol briefgeld in alle kleuren.

Het is maar één van de kraampjes waar geld wordt opgehaald voor Serious Request. Jacqueline van Roon is er ook nog, met gesponsorde flessen wijn. Ze graait in haar broekzak. De opbrengst valt niet tegen. Buurvrouw Linda van Werkhoven is wel wat teleurgesteld. Haar zelfgemaakte kerstkransen hebben maar dertig euro opgebracht. ,,Ik denk dat iedereen al versiering heeft.”

Het is dan ook niet de beste dag voor een benefietactie, beseft Gijs Winkel, één van de initiatiefnemers. ,,De dag voor kerst is iedereen druk met andere dingen. Maar als 3FM belt met de vraag of we iets willen organiseren, zeggen wij geen nee. Al is het maar om Renesse landelijk positief op de kaart te zetten.”

In totaal werd 5630 euro opgehaald in Renesse.