Parkeren en Vervoer

Parkeren en Vervoer

Parkeren en Vervoer

Om de strandovergangen, de recreatiebedrijven en het centrum van Renesse bereikbaar te houden, beschikt Renesse over een Transferium. Op dit grote terrein met 900 parkeerplaatsen kun je gratis parkeren. Het centrum ligt op 500 meter afstand.

Tussen half mei en eind september kun je met bussen, soms ook met een cabrio-bus, huifkar of elektrobus, gratis verder reizen naar de verschillende duinovergangen. Deze bussen rijden ook langs enkele campings en bungalowparken.De Strand Express brengt met busjes mindervalide mensen tegen een vergoeding tot op het strand. De ritten van de Strand Express moet je wel reserveren. Dat kan bij Taxicentrale Renesse (TCR) die het vervoer vanaf het Transferium verzorgt: 0111 463100.
Vanaf het busstation van het Transferium vertrekken ook de reguliere lijndiensten met diverse bestemmingen.

In het Transferiumgebouw vind je openbare toiletten. Ook is hier een kantoor van de VVV Schouwen-Duiveland gevestigd en je kunt er fietsen en bolderkarren huren.

Wil je een keer iets bijzonders, neem dan de New York Taxi die in Renesse gevestigd is. Deze originele Yellow Cabs en stretch-limo’s zijn regelrecht uit New York geïmporteerd. NYT rijdt tegen vaste tarieven het hele jaar door: 0111 464646.En dan is er nog het boemeltreintje dat in juli en augustus op woensdag rondritten door Renesse maakt van 30 minuten. Het boemeltreintje vertrekt vanaf de Watermeter in het centrum van het dorp.