Renesse Zien & Doen Fietsen & Skeeleren
Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Fietsen & Skeeleren

Renesse en omgeving zijn perfect geschikt voor een verkenning per tweewieler. De vele fietspaden en de landelijke wegen bieden u een gevarieerd uitzicht zoals dat in Nederland vrijwel niet voorkomt. U kunt per fiets door duin, bos, polder en langs het water.

Recreatief of sportief fietsen

Recreatief fietsen of sportief met de mountainbike, alles is mogelijk. U kunt eenvoudig de afstand kiezen die bij u past. Bovendien zijn er onderweg overal mogelijkheden voor een pit-stop om krachten op te doen voor het vervolg van uw trip in de vorm van horecabedrijven.

Er zijn de afgelopen jaren diverse nieuwe fietspaden aangelegd waardoor de prachtige natuur vrijwel overal met de fiets is te doorkruisen. Er zijn diverse fiets verhuurbedrijven.

Door J. Midavaine, een ervaren IVN gids, worden natuur & cultuur fietstochten gereden waarbij u onder begeleiding de omgeving bekijkt en volop uitleg krijgt over de prachtige flora en fauna die het gebied rijk is. Voorbeelden waar u op deze routes langskomt zijn het verdronken land met zijn Plompe Toren en de Karolingische Burcht. Dergelijke tochten duren 2 tot 3 uur.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, al dan niet in boekjes beschreven. U kunt hiervoor terecht bij de receptie van uw vakantieverblijf of de bij de VVV kantoren.

Skeeleren

Skeelers, amateur of professioneel, ontdekken steeds meer de omgeving van Renesse. Goede wegen en uitgestrekte routes bieden voor ieder een passend parcours.

Helaas is ook Renesse niet ontkomen aan het verkeers-drempel-virus maar het nemen van dergelijke hindernissen is snel vergeten wanneer u de openheid van de natuur en de polders ontdekt. Vanwege de uitgestrektheid van het landschap zijn routes samen te stellen die vrijwel het hele eiland bestrijken.