Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Goes

Vanuit Renesse is het overige deel van de provincie Zeeland goed bereikbaar. Op één van de andere pagina’s worden de grootste steden van Zeeland besproken, Middelburg en Vlissingen. De derde stad is Goes, een echte centrumstad met een zeer aantrekkelijk winkelaanbod en vrijwel autovrije winkelstraten. In het centrum loopt ook een deel van de haven door. Deze omgeving is bijzonder fraai in stand gebleven en de haven ligt vaak vol met plezierjachten. In het centrum van Goes kunt u te voet alle bezienswaardigheden bereiken. Het Oosterschelde Ziekenhuis Goes is voor de hele omliggende regio, inclusief Schouwen-Duiveland, het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Vanuit Goes opereert de Stichting Stoomtram Goes-Borsele met een originele boemeltrein, een voormalig en weer in gebruik genomen ‘bietenlijntje’, indertijd aangelegd voor het vervoer van suikerbieten. De route gaat van Goes naar Hoedekenskerke. Bij dit eindpunt zijn een aantal attracties, zoals een mini-spoorbaan, een doolhof en een uitkijktoren en een prachtig vergezicht over de Westerschelde.

Er is ook een stopplaats Kwadendamme, waar op sommige dagen een huifkar gereed staat om de bezoeker naar de Schaapskooi te brengen Goes ligt aan de A58 Vlissingen-Bergen op Zoom en aan de weg richting de Zeelandbrug naar Schouwen-Duiveland. Verder vind u in heel Zeeland schilderachtige dorpen zoals Yerseke, beroemd vanwege de mosselvisserij. Via de recent opgeleverde Westerscheldetunnel komt u in het zuidelijkste deel van Zeeland, Zeeuws-Vlaanderen. Dit deel grenst aan België en was tot voor kort alleen per veerpont en via België bereikbaar. De bekendste plaatsen zijn Cadzand, Axel, Terneuzen en Breskens.