Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Molens

Molens zijn altijd zeer aanwezige bouwwerken in het vlakke Nederlandse landschap. Ook op het eiland Schouwen-Duiveland zijn ze niet te missen. Maar liefst 12 exemplaren zijn overgebleven en verkeren allemaal in een goede staat. Het grootste deel is zogenaamd maalvaardig en zijn dan ook regelmatig in bedrijf te bewonderen.

In tegenstelling tot wat verwacht zou kunnen worden in een ooit drooggemalen polderlandschap heeft het grootste deel van onze molens een andere functie dan waterbemaling. Het malen van graan en/of het aandrijven, in vroeger tijden, van zaagmachines is de hoofdfunctie.

Veel van de molens zijn doorgaans op zaterdag te bezichtigen als de wieken draaien. Op de zeer overzichtelijke site Molendatabase zijn alle Zeeuwse molens terug te vinden met uitgebreide informatie en foto’s. Tot in detail zijn hier niet alleen alle technische gegevens en de geschiedenis van de molens te zien, maar ook wie de molenaar is en wanneer de molen eventueel te bezichtigen is. Een echte aanrader voor de molenliefhebber!