Renesse Zien & Doen Paardrijden
Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Paardrijden

De prachtige omgeving van Renesse is uitermate populair bij beoefenaars van de paardensport. Beginner of gevorderde, voor iedereen zijn er mogelijkheden.

In het centrum van Renesse vind u een uiterst goed uitgeruste manege. Manege Grol beschikt over binnen- en buitenbakken, stallen voor huurpaarden en mogelijkheden voor uw eigen paard in de pensionstallen. Voor de kleintjes zijn er (mini) pony ritten op het terrein van de manege en een ruime kantine voorziet u van een hapje en een drankje. De manege organiseert dagelijks buitenritten door de duinen en over het strand. Deze ritten worden begeleid door ervaren ruiters van de manege. Natuurlijk kunt u ook op eigen initiatief op pad. Houdt u wel rekening met de beperkingen die gedurende het zomerseizoen op het strand gelden. Manege Grol speelt ook een belangrijke rol bij het jaarlijkse Strao feest.

Een attractie op zich zijn de concoursen die worden georganiseerd. Het is dan een drukte van belang omdat een wedstrijd in Renesse wordt bezocht door ruiters uit het hele land. Ook Duitse deelnemers, met eigen paarden, zijn veel geziene gasten. Ook is er Stichting Ruiter- en Menroutes Schouwen-Duiveland. Deze stichting is opgericht voor het promoten, beheren en onderhouden van ruiter- en menroutes alsmede veilig paardrijden op het eiland Schouwen-Duiveland.