Renesse Zien & Doen Stranden Renesse
Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Stranden Renesse

Uitwaaien op het strand, dat kan altijd op Schouwen-Duiveland. Het Noordzeestrand loopt van de Oosterscheldekering tot voorbij de oksel van de Brouwersdam, dat is ruim 20 kilometer. Renesse ligt op ongeveer twee derde van deze afstand.
Natuurlijk denk je bij het strand aan mooi weer, maar heb je wel eens met windkracht 5 tegen de wind in over het strand gelopen? Daarna ben je echt helemaal opgefrist om het zo maar te noemen.

De stranden van Schouwen zijn overwegend breed, vooral tussen Nieuw-Haamstede en Renesse. Ook op de drukste zomerdagen kun je altijd nog een goed plaatsje vinden. En om iedereen een prettige dag te bezorgen, zijn de stranden opgedeeld naar verschillende typen: familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten.
Voor elk type strand gelden eigen regels zodat iedereen veilig kan recreëren. Deze staan vermeld op de borden bij de strandovergangen. De strandreddingsbrigade (allemaal vrijwilligers) houdt in het zomerseizoen met vier posten, waarvan twee bij Renesse, een oogje in het zeil.

Langs De Brouwersdam, ongeveer vanaf Beachclub Perry’s, is ruimte voor extreme sporten als kitesurfen, blokarten en stuntvliegeren. Ook bij het Watergat, strandovergang Julianahoeve, zijn extreme sporten toegestaan behalve kitesurfen (in verband met de aanwezigheid van zeehonden). Verspreid over de ruim 20 kilometer liggen veertien strandpaviljoens. Een aantal is ook in de winter (vakanties en weekeinden) geopend. Zo kun je altijd wel op enig moment even een terrasje pakken of gebruikmaken van het toilet.

Om bij de stranden te komen, is het handig om de strandfolder te downloaden of bij een van de kantoren van de VVV Schouwen-Duiveland op te halen. Deze folder geeft alle mogelijkheden weer, evenals de 22 strandovergangen. En die varieren nogal in lengte, afhankelijk van de breedte van de duinenreep. Zo sta je aan het eind van de Laone na het nemen van de trap meteen op het strand, terwijl je bijvoorbeeld bij strandovergang het Duinhoevepad eerst een flink eind door de duinen loopt.
De stranden worden goed schoon gehouden. Jaarlijks krijgt Schouwen-Duiveland voor meerdere stranden (en jachthavens) een Blauwe Vlag, het kwaliteitskeurmerk van schone en veilige stranden en jachthavens. Honden zijn op alle stranden toegestaan, met die beperking dat zij tussen 15 mei en 15 september er alleen mogen zijn tussen zeven uur ’s avonds en tien uur ’s ochtends.