Renesse Zien & Doen Vliegeren
Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Vliegeren

Een dagje strand is niet alleen maar zitten en zonnen. Lekker bezig zijn met de hele familie is dat wat veel mensen willen. Vliegeren is een van de hobby’s die mensen op de stranden beoefenen. Terwijl de kinderen over het strand rondrennen met kleurige 1-lijnsvliegers zijn veel oudere jongeren en volwassenen bezig met bestuurbare vliegers. In Renesse kan het allemaal, op alle stranden met de 1-lijnsvliegers en op de daarvoor aangewezen stranden met bestuurbare vliegers.

Powerkiten is een sterk groeiende watersport. Sportieve mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijden meten regelmatig hun krachten met hun vlieger, al dan niet zittend in een buggy, staand op een mountainboard of surfboard of gewoon voortgesleept over het strand. Met bewondering wordt vaak gekeken naar indrukwekkende kites die door hun bestuurders door de lucht worden gemanoeuvreerd en waarmee met souplesse de ene na de andere trick wordt uitgevoerd. Het ziet er allemaal gemakkelijk uit, maar schijn bedriegt… oefening gaat hieraan vooraf. Voor het juiste materiaal, advies en zelfs les kun je in Renesse en aan de Brouwersdam bij diverse bedrijven terecht. De extreme sporten zijn alleen toegestaan op de speciale extreme sportstranden aan het Watergat en de Brouwersdam.

Met de bestuurbare vliegers kun je naast deze stranden ook vliegeren in Renesse o.a. op het strand Scholderlaan, te bereiken via deze duinovergang of door een stukje naar rechts te lopen vanaf de J. van Renesseweg of naar links vanaf de Laone. Houd natuurlijk altijd rekening met de andere strandgasten, wacht als het druk is tot wat later op de middag of loop wat verder met je vlieger zodat iedereen plezier kan hebben op de stranden van Renesse.