Renesse Zien & Doen Vlissingen
Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Vlissingen

Vlissingen is één van de grotere steden van Zeeland. Van oudsher is Vlissingen verbonden met de zee en de zeevaart. Ook tegenwoordig staat de ligging aan de monding van de Westerschelde garant voor tal van maritieme bedrijvigheden.

Vlissingen beschikt over een prachtige lange boulevard met uitzicht op de Westerschelde en de Noordzee. De vaarroutes langs Vlissingen zijn extreem druk vanwege de scheepvaart richting Antwerpen. Hierdoor is er altijd beweging op het water. Ongeacht de weersituatie is er altijd wat te beleven aan de boulevard. Veel bezoekers zoeken juist bij stormachtig weer deze unieke uitkijkplaats op. Er is aan de voet van de boulevard een strand waar u overigens zo af en toe lelijk kunt worden verrast door boeggolven van de zeeschepen die langs varen. Op de boulevard zelf vind u een windorgel (wind is er in Zeeland altijd!) en op de kop vind u het fiere standbeeld van Michiel de Ruyter, de Zeeuwse zeeheld.

Elk jaar worden er in Vlissingen diverse grote evenementen georganiseerd. Veelal hebben zij direct te maken met de zee of muziek. Het Small Sail, de midzomer nachtmarkt, Film by the Sea en het straatfestival zijn hier slechts enkele voorbeelden van. De grootste reptielenzoo van Nederland, Iguana, is in Vlissingen gevestigd aan het Bellamypark. Open sinds 1982 als opvangcentrum voor allerlei soorten reptielen en in middels uitgegroeid tot een echte zoo met een oppervlakte van ruim 4000 m2! Er worden regelmatig wereldprimeurs gescoord met uitzonderlijke geboortes van exotische soorten. Het centrum wordt grotendeels gerund door vrijwilligers.

Vlissingen kent een gezellig centrum vlak bij de havens met horeca, winkels en onder andere het Arsenaaltheater, een heel fraai gebouw waar regelmatig voorstellingen en optredens in ieder genre zijn. De 60 meter hoge uitkijktoren, het Kraaiennest, biedt een prachtig uitzicht over de Westerschelde en is zelfs in gebruik als trouwlocatie.

Achter de boulevard staat de grootste bioscoop van Zeeland, Cine-City. Met ruime parkeergelegenheid en een flink aanbod van films, met vaak landelijke premieres. Er worden speciale sneak-previews gehouden en de bioscoop beschikt over een café-restaurant. Cine-City is ook de locatie waar jaarlijks Film by the Sea plaatsvindt, een cultureel festival.