Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Wandelen

Vanwege de prachtige natuur is de Kop van Schouwen een heel populair gebied voor wandelaars. Net als voor fietsers is er een keur aan routes en paden. Dankzij het heerlijke weer in deze regio, de zon schijnt hier aanzienlijk meer dan in de rest van het land, kunt u het hele jaar terecht voor een ontspannen- of sportieve wandeling.

Veel paden voeren u door duinen en bossen en wanneer u lid bent van natuurmonumenten ontsluiten de beschermde natuurgebieden zich en komt u op terreinen waar weer, wind en bewoners zoals reen, konijnen en talloze vogelsoorten vrij spel hebben.Vele bezoekers reizen uren om een strandwandeling in Renesse te komen maken. De uitgestrektheid trekt enorm en de vele duinovergangen geven toegang tot de achterliggende natuurgebieden of simpelweg voor een broodnodige pauze in een horeca etablissement. Sinds enkele jaren groeit de zeehondenpopulatie en deze dieren laten zich bij laag water regelmatig zien aan de kustlijn of op één van de vele zandbanken die vanaf het strand te zien zijn. Op ongeveer 5 kilometer van Renesse ligt een onlangs aangelegd natuurgebied, het Plan Tureluur. Maar liefst 73 hectare natuurgebied is aangelegd als foerageergebied voor trekvogels.

U kunt natuurlijk op eigen initiatief op pad gaan maar er zijn gedurende het hele jaar ook voldoende mogelijkheden om georganiseerd te voet de natuur in te gaan. U kunt hierbij begeleiding krijgen van een gids van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer of het IVN. Er zijn diverse wandelroutes beschreven zoals de routes “Ten Noorden Van Renesse” en “Ten Zuiden Van Renesse”. De lokale VVV kantoren kunnen u van alle informatie voorzien. Ook de ANWB biedt diverse mogelijkheden.