Renesse Zien & Doen Watersport
Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Geen tijden beschikbaar

Prijzen

Niet van toepassing

Over Watersport

Al tientallen jaren staat de omgeving van Renesse, meer specifiek de Brouwersdam, bekend als één van Europa’s toplocaties als het gaat om watersport.

Er wordt hier al gesurft sinds het eerste board in Nederland geïntroduceerd werd. Er worden tal van wedstrijden voor amateurs en profs georganiseerd en ook voor kijkers is er altijd spektakel te verwachten. Het Grevelingenmeer ligt aan de binnenzijde van de dam en is het grootste zoutwatermeer van Noord-West Europa. Hier kunt u waterskiën, met de jetski aan de gang en ook veel windsurfers vinden hier de ideale stek voor hun favoriete vrijetijdsbesteding. Bovendien voorzien de jachthavens in talrijke mogelijkheden om te zeilen.

U kunt kiezen uit een flink aantal jachthavens om uw boot aan te meren en er zijn voldoende bedrijven die gespecialiseerd zijn in producten en diensten voor het varend materieel. Aan de buitenzijde van de dam ligt een groot strand en wordt de Noordzee bedwongen door windsurfers, kitesurfers en andere planksporten met en zonder zeilen. Parkeren kan over de hele lengte van de dam zodat er altijd een plaats gevonden kan worden dicht bij het water.

Veel mensen komen samen naar de Brouwersdam om de meest fantastische zonsondergangen van Nederland mee te maken. Zowel op het strand als op de dam vind u diverse eetgelegenheden in de vorm van paviljoens en cafetaria’s.