Renesse Zien & Doen Zweefvliegen
Beschikbaarheid
Elk weekend

Op afspraak

Prijzen

Introductievlucht (1 vlucht)

€ 47.50

Introductievlucht (2 vluchten)

€ 95.00

Introductievlucht (3 vluchten)

€ 142.50

Introductievlucht (4 vluchten)

€ 190.00

Introductievlucht (5 vluchten)

€ 237.50

Introductievlucht (6 vluchten)

€ 285.00

Over Zweefvliegen

Een groep markante notabelen zetten op 14 oktober 1926, met enig officieel vertoon, de eerste spade in de grond van een stuk duingebied in Nieuw-Haamstede om het terrein te egaliseren. Dit terrein zou de naam “Vliegveld West-Schouwen” krijgen.

Op 4 mei 1931 startte de kortste lijnvlucht, van Rotterdam naar Schouwen, en deze bestond uit het ophalen van de passagiers in Zierikzee met een KLM-bus, een twintig minuten durende vlucht naar de Waalhaven en vervolgens vervoer per bus en pont naar de eindbestemming Coolsingel; dit voor het luttele bedrag van 8,25. In de loop van daarop volgende jaren is het vliegveld druk in gebruik geweest voor allerhande trajecten. Tegenwoordig is “Vliegveld Haamstede” in gebruik door de Vliegclub Haamstede. Er wordt uitsluitend met zweeftoestellen gevlogen.

Zweefvliegen is vliegen in een vliegtuig zonder motor. Met behulp van warme, opstijgende lucht (ook wel thermiek genoemd) is het mogelijk om in Nederland tot ca. 2.500 m. hoogte te vliegen en vluchten van vele uren te maken. Meevliegen bij Vliegclub Haamstede duurt echter maximaal 15 minuten. Van boven heeft de inzittende niet alleen zicht op zee, strand en duinen, maar ook op de Boswachterij Westerschouwen en natuurlijk op de Oosterscheldewerken. Bij helder weer kan men de kust afkijken naar Zeeuwsch-Vlaanderen en de andere kant op naar het havengebied van Rotterdam.

Als het u leuk lijkt om zelf een keer mee te vliegen dan kunt u naar het vliegveld gaan. Er staat altijd iemand bij de slagboom die je meer informatie kan geven. U kunt vooraf naar het clubhuis bellen (0111-653557) om te informeren of er die dag gevlogen wordt. Voor groepen vanaf 5 personen moet u een afspraak maken. De club vliegt in het weekend (vanaf half maart tot eind november) en gedurende de gehele vakantieperiode indien het weer het toelaat.