Trek dit najaar de wandelschoenen en lichtjes maar uit de kast

28 Juli 2022

RENESSE – “We mogen weer”, riep de organisatie van Fjoertoer Renesse, het jaarlijkse wandelevenement over de Kop van Schouwen. De sprookjesachtige Fjoertoer Renesse vindt plaats op zaterdag 24 september 2022. Er zijn twee wandelroutes van 9 en 15 kilometer die de wandelaar langs een verrassende kunsttentoonstelling in de natuur voert. De organisatie van het evenement is in handen van Ondernemersvereniging Renesse en Renesse Bruist.

Bewegen, beleven & verrassen

Fjoertoer Renesse is een wandeltocht welke gaat door de natuur- en duingebieden over de kop van Schouwen. Tijdens deze nachtelijke tocht worden wandelaars verrast door een diversiteit aan kunstobjecten. Hierbij ligt de nadruk niet op de sportieve prestatie, maar juist op de beleving onderweg. Als wandelaar ervaar je de natuur op een andere manier. “Fjoertoer Renesse is echt een begrip op het eiland en omstreken. De eerste tickets zijn verkocht. Iedereen is heel blij dat het dit jaar weer mag en kan”, aldus Bruno van der Hoek. Van der Hoek is mede-organisator Fjoertoer Renesse en bestuurslid van ondernemersvereniging Renesse.

Langs de routes kom je kraampjes tegen om iets te eten, te drinken en een stempel te halen. Heb je alle stempels verzameld? Dan krijg je aan het einde van de rit een Fjoertoer speld. In het centrum van Renesse worden wandelaars beloond met een afterparty op het Waterplein waar o.a. de Zeeuwse coverband Copycat komt optreden.

Inschrijven

Kaarten zijn te koop via de website www.fjoertoer-renesse.nl. Zorg dat je er snel bij bent, want de ervaring leert dat dit evenement binnen de kortste keren is uitverkocht. De inschrijving sluit 1 september 2022. De kaarten zijn inclusief vervoer naar de startlocaties, water en een aantal versnaperingen zoals snoep en fruit. Er rijden pendelbussen vanaf het Transferium in Renesse die de wandelaars naar de startlocaties brengen.


Diese Seite teilen: