Fjoertoer Renesse slaat een jaar over

19 May 2021

 

 

Renesse ‐ De organisatie van de Fjoertoer Renesse ziet gezien de beperkingen die de maatregelen rondom het coronavirus met zich meebrengen geen kans de Fjoertoer op 19 september te organiseren.

Het karakter van de Fjoertoer is beleving van de natuur en de kunstobjecten op een wandeltraject van 9 of 15 kilometer. “We zijn van mening dat juist die beleving niet kan worden gewaarborgd, ook gezien de lengte van de trajecten” zegt woordvoerder Bruno van der Hoek. “Daarnaast zijn we, net als andere. evenementen, maanden vooraf al bezig met voorbereidingen, vergunningen en afspraken met inwoners en kunstenaars. Dat kan alleen als je weet dat de uitvoering 100% zeker is.”

“De veiligheid staat voorop en als we daar onvoldoende zekerheid over kunnen geven dan moeten we dit besluit nemen. We kijken vol goede moed uit naar september 2021 en hopen onze zesde editie dan wel te kunnen organiseren zoals iedereen dat van ons gewend is”. De uiteindelijke datum hangt onder meer af van het getij en wordt op een later moment via de website en social media bekend gemaakt.

De Fjoertoer komt oorspronkelijk van Terschelling, met “Fjoer” wordt bedoeld het licht van de Brandaris en “Toer” betekent tocht. Naast Terschelling en Renesse wordt ook in Egmond een Fjoertoer georganiseerd. De Fjoertoer‐Renesse is een tocht door de mooiste natuur van Schouwen‐Duiveland voor mensen die willen bewegen, beleven en verrast willen worden door objecten met licht en muziek.

Het jaarlijkse evenement in september gaat door de duinen, over het strand en door natuurgebieden rondom Renesse en eindigt met een warm onthaal in het centrum.
Jaarlijks trekt het evenement zo’n 3500 deelnemers in alle leeftijdscategorieën en uit meerdere landen.

Meer informatie op de website www.fjoertoer‐renesse.nl.

 

 


Share this page: