Ondernemersverenigingen lanceren gezamenlijke multisite

16 October 2020

Renesse – Renesse werkte er al mee, maar vanaf volgende week gaat ook de ondernemersvereniging van Burgh-Haamstede online met een zogenaamde multi site.

In de komende maanden volgen een aantal andere verenigingen waaronder die van Bruinisse. Met Brouwershaven en Zierikzee zijn nog gesprekken gaande.
Dit nieuwe platform geeft de bezoeker alle benodigde informatie tijdens een verblijf op Schouwen-Duiveland. Niet alleen over de plek waar hij op dat moment verblijft, maar ook over de andere kernen.

Voorzitter van de ondernemersvereniging in Renesse, Anton Krijnse Locker, is er heel enthousiast over. “Dit project is wel een beetje mijn kindje. Wij hebben voor Renesse een website laten maken die rekening houdt met het beheer voor ondernemersverenigingen. Dat als er iemand uit zo’n bestuur gaat, er geen informatie verloren gaat met die overdracht.” Volgens Krijnse Locker wordt het met deze website ook gemakkelijker om het eiland en de diverse kernen te promoten. “De multi site maakt het mogelijk om de informatie van de verschillende ondernemersverenigingen te bundelen, terwijl ze wel allemaal hun eigen identiteit behouden.”

De site www.renesseaanzee.nl, die gerealiseerd werd door Web & App Easy uit Renesse, is al een tijdje in de lucht. De andere sites hebben dezelfde uitstraling en draaien op hetzelfde systeem, maar wel allemaal met hun eigen domeinnaam en content. Zo wordt het voor Burgh-Haamstede logischerwijs www.burghhaamstedeaanzee.nl .

Voorzitter van de ondernemersvereniging van Burgh-Haamstede Nadja Bom is er ook heel blij mee. “We hebben afgelopen jaar gezien dat we het echt samen moeten doen. Samenwerking is gewoon zo belangrijk. Zeker nu het VVV zoals we dat kenden wegvalt. Met deze multisite kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de promotie van het eiland.”

Krijnse Locker denkt dat de rest zich aan de kracht van de basis zoals die er nu in Renesse is, op kan trekken. “We hebben een miljoen bezoekers per maand, dat is hartstikke gaaf. De andere verenigingen kunnen gebruik maken van ons en zo kunnen we elkaar steeds verder omhoog halen. We hopen dat ze allemaal mee gaan doen. Het product dat we promoten is niet alleen maar onze eigen kern, maar het hele eiland. Die gast in Renesse gaat ook naar Zierikzee en andersom.”


Share this page: