Vanaf 11 juli weer gratis vervoer van Transferium Renesse naar de stranden

10 July 2020

Omdat er geen beperkende maatregelen meer zijn voor toerisme en veel mensen dit jaar een vakantiebestemming dichterbij huis zoeken, zal er dit zomerseizoen volop gerecreëerd worden op Schouwen-Duiveland. Vanaf zaterdag 11 juli wordt dan ook het natransport in Renesse weer opgestart. Gasten kunnen tot en met half september gebruik maken van het gratis vervoer van het Transferium naar de stranden (en terug). Het dragen van een mondkapje is, conform het protocol van de Rijksoverheid, verplicht.

Nieuwe vervoerder
In voorgaande jaren werd het natransport verzorgd door Taxicentrale Renesse (TCR). Vanwege het faillissement van het vervoersbedrijf wordt het natransport dit jaar uitgevoerd door busbedrijf Van Oeveren.

Drie vaste routes
Vanaf het Transferium rijden de BeachHub-bussen, waarmee men gratis naar de verschillende duinovergangen kan reizen (en weer terug). Op de drie vaste routes, die de kern Renesse ontzien, komt men langs enkele campings en bungalowparken. Op een van de drie BeachHub-lijnen rijdt een elektrische bus.

Op aanvraag
Ook kunnen reizigers gebruik maken van de BeachHub Hopper. Deze bus rijdt op aanvraag tussen 10.45 en 19.30 uur en is telefonisch te reserveren, minimaal één uur van tevoren, door te bellen met (0111) 65 12 12.

De BeachHub en BeachHub Hopper rijden vanaf 11 juli tot en met 30 augustus en op 5, 6, 12 en 13 september. De dienstregeling is onder voorbehoud van eventuele maatregelen rondom het coronavirus door de overheid.

Milieuvriendelijk en duurzaam
Ondanks de onzekerheden vanwege de coronacrisis en het faillissement van de vervoerder, is de gemeente er, in overleg met belanghebbenden, in geslaagd het natransport weer milieuvriendelijk en duurzaam in te richten, onder meer door de inzet van een elektrische bus en vraaggericht vervoer. Ook wordt met het natransport de kern Renesse en de strook direct aan de kust van verkeer ontlast en worden onnodige kilometers vermeden. Door het vervoer vrij toegankelijk te maken, wordt het gebruik van het Transferium gestimuleerd.

Informatie
Alle informatie over de BeachHub en BeachHub Hopper is vanaf vrijdag 17 juli te vinden op de websites www.transferiumrenesse.nl en www.parkerenrenesse.nl.


Share this page: