Ontsnap aan de drukte

Wil jij deze carnaval ontsnappen aan de drukte die het carnavalsweekend met zich mee brengt? kom naar Schouwen-Duiveland!
Hier geniet van de natuur, zee, rust en ruimte.

Wie van wandelen houdt, heeft heel wat te ontdekken op Schouwen-Duiveland. Door bos, duinen, polders of over het strand, eigenlijk zijn alle soorten landschappen hier vertegenwoordigd. Maar ook in stadjes en dorpjes kun je wandelen. Waar brengen jouw wandelschoenen je vandaag?

Natuurgebied de Schelphoek
Tussen Burgh-Haamstede en Serooskerke vind je de Schelphoek. In 1903 werd haven de Schelphoek aangelegd. Daardoor konden de suikerbieten uit de polder gemakkelijker van Schouwen afgevoerd worden. Ook kwamen er wat huizen bij en de Schelphoek werd een buurtschap. Maar in 1953 werd het zwaar getroffen door de Watersnoodramp, op deze plek vond een van de grootste dijkbreuken plaats uit het rampgebied. In het krekengebied kun je wandelen langs de zeedijk waar veel olijfwilgen staan. Er is ook een wandelroute van ongeveer 5 kilometer om het gebied heen met onderweg een uitkijktoren met uitzicht over de Oosterschelde en de polders van Schouwen.

Mee met de gids
Geen zin om op eigen houtje op pad te gaan? Dan kun je ook nog terecht bij de gidsendienst Zeeland. Je kunt hier allerlei arrangementen boeken om op het eiland te wandelen, maar ook om te fietsen of zelfs te varen. Het gidsenteam van deze organisatie is heel deskundig en kan je over het hele eiland rondleiden en je van de nodige informatie voorzien. Of je nu door de natuur wilt wandelen of door een van de leuke stadjes of dorpjes.

Dijkwater Sirjansland
Het natuurgebied van Dijkwater bij Sirjansland is ook zeker de moeite waard. Parkeer de auto aan de Knotwilgdreef. Aan de rechterkant van het pad staat een bord met meer informatie over het gebied en zie je hoe de wandelroute door het Zuidwestelijk deel van het Dijkwater voert. De route is in totaal 4,5 kilometer lang. De hond mag niet mee, vanwege de dieren in het gebied. Loop langs het pad met de knotwilgen het gebied in en volg gewoon de paaltjes van de route, onderweg moet je af en toe door een hek en loop je in heel afwisselende stukjes natuur. Over dijkjes, door een stukje bos, langs water en over moerasachtige ondergrond. De route voert langs de oude vaargeul en over het restant van de voormalige noordelijke zeedijk.

Boswachterij Westerschouwen
In de Boswachterij van Westerschouwen kun je bijna eindeloos wandelen. Vanuit de excursieschuur aan de Kraaijensteinweg en bij de parkeerplaats Het Groene Duin aan de Adriaan van der Weijdeweg starten diverse wandelroutes. Ze zijn gemarkeerd met kleuren en variëren in lengte van 3 tot 8 kilometer. De ene leidt je langs meertjes en schuilhutten, de ander voert dan weer door de Meeuwenduinen. Genoeg te ontdekken.