Nieuwsoverzicht

Archieven
Alle archieven

90 Resultaten

Visrestaurant Helder wordt Boutique Hotel
25 juni 2021

Wie nog een keer heerlijk wil lunchen of dineren in Visrestaurant Helder te Renesse en daar wil genieten van de keuken en Zeeuwse gastvrijheid moet dat dit voorjaar of deze zomer absoluut nog ééns doen. Ná het zomerseizoen – op 1 september – start de transformatie van Visrestaurant Helder naar Boutique Hotel Helder. Op deze […]

Fleurtje en Wilco zijn de nieuwe gezichten van pension ’t Diepe in Renesse
25 mei 2021

RENESSE – Pension ’t Diepe in Renesse is in nieuwe handen: die van het jonge stel Wilco en Fleurtje Jochem. Met al flink wat horeca-ervaring op zak beginnen ze voor zichzelf aan de Vroonweg. Een wens die ze al veel langer hadden komt daarmee uit. Bron en verder lezen: PZC.nl

Fjoertoer Renesse slaat een jaar over
19 mei 2021

    Renesse ‐ De organisatie van de Fjoertoer Renesse ziet gezien de beperkingen die de maatregelen rondom het coronavirus met zich meebrengen geen kans de Fjoertoer op 19 september te organiseren. Het karakter van de Fjoertoer is beleving van de natuur en de kunstobjecten op een wandeltraject van 9 of 15 kilometer. “We zijn van […]

Ring rond kerk Renesse gaat voor 1,5 miljoen euro op de schop
19 mei 2021

De ring rond de kerk in Renesse gaat op de schop. Het gebied wordt opnieuw bestraat en krijgt een groenere uitstraling. De vermoeide wandelaar kan in de toekomst uitrusten op een “kerkringbank”. Ook de riolering wordt vervangen en er vindt archeologisch onderzoek plaats. De kosten van het project bedragen anderhalf miljoen euro. Bron en verder […]

Schouwse strandpaviljoens gaan slim om met afval: koffiedrab komt terug als kroket
18 mei 2021

RENESSE – Per seizoen drinken toeristen honderdduizenden kopjes koffie en glaasjes vers geperste jus aan de Zeeuwse kust. De koffiedrab en sinaasappelschillen eindigen in de vuilverbrandingsoven, terwijl je er ook nieuwe producten van kunt maken. Zes Schouwse strandpaviljoens kiezen voor het laatste. Ze gaan hun afval circulair verwerken: koffiedrab komt terug als kroket. Bron en […]