Op Hemelvaartsdag start op het Transferium in Renesse een aantal experimenten in duurzame en slimme mobiliteit. Vanaf die dag worden de elektrische bussen van Van Oeveren weer ingezet voor de pendeldienst van en naar de stranden. En er wordt gestart met de fietspilot SD by Bike, in samenwerking met de lokale fietsverhuurders Beachweb Sports en FietsaanZee.

SD by Bike – makkelijk, slim, digitaal & duurzaam fietsvervoer!

Schouwen-Duiveland vanaf het Transferium ontdekken op de fiets? Vanaf Hemelvaartsdag is het mogelijk om in een paar simpele stappen één van de SD by Bike fietsen te gebruiken. Deze pilot met slimme sloten is een samenwerking van de fietsverhuurders Beachweb Sports, FietsaanZee, gemeente Schouwen-Duiveland en Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland. Met slimme sloten van GoAbout kunnen deze fietsen worden geopend en gebruikt met een app. Zo haal je de fiets van het slot met je telefoon, sluit je het slot tussentijds met je telefoon en lever je ‘m aan het eind van je fietstocht weer in.

Download de GoAbout applicatie voor iOS of Android.

Elektrisch busvervoer van en naar de stranden

Evenals vorig jaar verzorgt (bus)vervoerder Van Oeveren het ‘natransport’ van en naar Transferium en de stranden. Met de verbeterpunten van vorig jaar is aan de slag gegaan en wordt vanaf Hemelvaartsdag de pendeldienst weer opgestart op volledig duurzame wijze. De bestaande lijnen worden zoveel als mogelijk met elektrische bussen gereden.

Op het Transferium is tevens een laadplein gerealiseerd waarop 24 auto’s tegelijkertijd van stroom kunnen worden voorzien. De laders op het plein zijn niet alleen bedoeld voor inwoners, maar vooral ook voor toeristen.